JINHA Haber Noktası Nöbeti devam ediyor

KHK ile kapatılan JINHA ile dayanışmak amacıyla başlatılan JINHA Haber Noktası Nöbeti bugün Devrimci Partili Kadınlar ile devam ediyor.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 29 Ekim’de kapatılan JinHaber Ajansı (JINHA) için kadın örgütleri ve kurumları tarafından başlatılan JINHA Haber Noktası Nöbeti sürüyor. Nöbetin dördüncü günü Devrimci Partili Kadınlar tarafından devralınırken, JINHA çalışanları kendileri için ayrılan masada haber takibini yapıyor.

Nöbete destek veren Devrimci Parti’li kadınlardan Eylem Güçlü, Devrimci Partili Kadınlar olarak erkek iktidara inat kapılarını JİNHA ya açarak JINHA yı susturamayacaklarını ifade etti. Güçlü, “Bugün kadınlar olarak dünyanın ilk haber ajansı olan JINHA ile dayanışmak her zamankinden daha büyük bir anlam ifade ediyor. Tüm iradi alanlarımıza saldıran, kadın kazanımlarını yok etmeye çalışan erkek iktidar karşısında kadın iradesini savunmaktır.. Bugün JINHA susturulamaz demek Figen Yüksekdağ, Leyla Birlik ve Gültan Kışanak irademizdir demekle eşdeğerdir” dedi.

Eylem Güçlü, Devrimci Partili Kadınlar olarak seçilmiş iradelere de JINHA ya da sahip çıkacaklarını ve kadın dayanışmasını, kadınların kurtuluş mücadelesini her alanda yükselteceklerini kaydetti.