‘JİNHA heyecanını kadınlara olan inancından alıyor'

AÖHP öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklaması ile özgür ve muhalif basına yönelik kapatma kararı kınandı.

Yüksel Caddesi'nde Ankara Özgü Haber Platformu'nun (AÖHP) çağrısı ile bir araya toplanan birçok kişi, aralarında DİHA ve JİNHA'nın olduğu özgür ve muhalif basına yönelik kapatma kararını gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile kınadı.

"Dünya kadınlarının sesi JİNHA, kadınların sesi susturulamaz" pankartının açıldığı eylemde sık sık "Jin jiyan azadi" ve "Özgür basın susturulamaz" sloganları atıldı.

Grup adına açıklamayı JİNHA Ankara muhabiri Habibe Eren okudu. Eren, dünyanın ilk kadın haber ajansı olan JİNHA'nın eril devlet zihniyeti tarafından sürekli bir tehlike olarak görüldüğüne dikkat çekerek, tüm baskılara rağmen Kürdistan ve Ortadoğu'daki kadın devrimini dünyaya ulaştırabildiklerini söyledi. 

"Erkekler ne der" demeden yazdıklarını ve yazmaya devam edeceklerini belirten Eren, JİNHA'nın kadın devriminin sesi olmaya devam edeceğini söyledi. 

Hala arkadaşlarının cezaevinde olduğunu söyleyen Eren, diktatörlük hayalindeki Erdoğan ve zihniyetine karşı en etkili kadın mücadelesi yürüteceklerini ifade ederek, "Yaşasın kadın dayanışması diyoruz. Çünkü bir heyecanımızı kadınlara olan inancımızdan alıyoruz" dedi.