JINHA’yı hackleyen faşist gruptan dikkat çeken tarih

OHAL kararnameleriyle kapatılan dünyanın ilk kadın ajansı olan JINHA’nin Twitt hesabını hackleyen Börtlücine Tim isimli faşist grubun yaptığı ırkçı ve tehdit içerikli paylaşımlarda 3.12.2016 tarihini vermesi dikkat çekti.

Konu hakkında ANF’ye konuşan JINHA editörü Dilan Karamanoğlu, böyle bir tarih verilmesinin, 3 Aralık’ta yeni bir provokasyon mu olacağını akla getirdiğini ifade etti.

OHAL bahanesiyle kapatılan JINHA sitesinin Twitt hesabı Börtlücine isimli faşist bir grup tarafından hacklenmişti. JINHA’nın yaptığı haber paylaşımlarını devlet tarafından yakılıp, yıkılan Cizre, Sur ilçelerinin fotoğrafları ve tehdit içerikli yazılarla değiştiren faşist grup, bu içeriklerin üzerine bir ileri tarih olan 3.12.2016 koyması dikkat çekti. Verilen tarihi fark eden JINHA editörü Dilan Karamanoğlu, bunun bir provokasyon hazırlığı olabileceğine işaret etti.

29 Ekim’de kapatılan JINHA’nın 31 Ekim’de gecesi Börtlücine Timi tarafından hacklendiğini aktaran Karamanoğlu, JINHA logosunun altına kendi logosunu koyan faşist grubun, eril, cinsiyetçi ve ırkçı küfürler ettiklerini anlattı. Karamanoğlu, “Faşist grup, Kürdistan’daki özyönetim alanlarında yıkılıp, yakılan mahallelerdeki duvarlara Jandarma Özel Hareket (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) tarafından yapılan ırkçı yazıların fotoğraflarını paylaşarak, sürekli JÖH ile PÖH üzerinden tehdit savurdular. Son olarak JINHA logosunu tamamen kaldırıp yerine 03.12.2016 tarihini koydular” dedi.

‘TEHDİTLER BİZİ SUSTURAMAZ’

Faşist grubun özellikle JÖH ve PÖH paylaşımlarını yapmasının düşündürücü olduğuna işaret eden Karamanoğlu, böyle bir tarihin verilmesinin, 3 Aralık 2016 gününde yeni bir provokasyon mı olacağı sorusunu akla getirdiğini ifade etti. Bu tehdidin sadece özgür basın üzerinden değil, tüm muhalefete ve Kürdistan’a dönük olabileceğini belirten Karamanoğlu, “Tedirgin misiniz?” sorusuna “hayır” cevabını verdi. Bu tehditlerin kendilerine geri adım attırmayacağını vurgulayan Dilan Karamanoğlu, JINHA olarak kadın örgütlerinin desteğiyle nöbetlerini sürdürdüklerini ve kadınların sesi olmaya devam ettiklerini söyledi.

JINHA’nın faşist gruptan Twitt adreslerini geri aldığını ve haberlerini oradan yayınladıklarını aktaran Karamanoğlu, “Biz JINHA olarak sadece kadınların değil, özgür basın geleneğini de temsil ediyoruz ve susmaya hiç niyetimiz yok” diye konuştu. Hem özgür basın geleneğini hem de kadınların sesi olmaya devam edeceklerini kaydeden Dilan Karamanoğlu, “JINHA kadın mücadelesinin kazanımıdır ve bu kazanımı taçlandırarak daha yukarlara taşıyacağız” dedi.