JKŞ: Türk devleti, erkek şiddetini Rojava'ya da taşıdı

Komünist Devrimci Kadınlar, "Erkek şiddetinin bir yüzü faşist Türk devleti eliyle Rojava topraklarında gerçekleşiyor" dedi.

Jinen Komünist En Şoreşger (Komünist Devrimci Kadınlar-JKŞ), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

'SERMAYE DÜZENİ VE FAŞİZM KADINI HEDEF ALDI'

Açıklamada, "Erkek egemen sermaye düzeninin de keskinleşen cins çatışmasının ürünü olarak kadınlar daha fazla erkek şiddetiyle hizaya konulmak istendi. Toplumsal çürümenin, ekonomik krizlerinin, işsizliğin, faşizmin yarattığı ruhsal ve fiziksel tahribatların faturası kadın cinsine kesildi" denildi.
"Kadın Özgürlük Mücadelesinin ayak sesleri erkek egemenliğini korkutuyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bugün erkek şiddetinin bir yüzü faşist Türk devleti eliyle Rojava topraklarında gerçekleşiyor. Dünyaya ve Ortadoğu’ya ilham veren Rojava Kadın Devrimi işgalci Türk güçlerinin ve çetelerin saldırısıyla yüz yüze" diye kaydedildi.
Katledilen Hevrin Xelef'in anıldığı açıklamada, "Kadınları sokaklara, sloganlarımızla dünyayı sarsmaya çağırıyoruz" denildi.