Ka.Der: Siyasetçi kadınların yanındayız

Ka.Der, HDP, DBP ve KJA’dan siyasetçi kadınların gözaltına alınması ve tutuklanmasına tepki göstererek, kadın siyasetçilerin yanında olduklarını belirtti.



Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka.Der), HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile vekiller Selma Irmak, Leyla Birlik, Nursel Aydoğan ve Gülser Yıldırım, Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanmalarının ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in gözaltına alınmasının ardından yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi. Ka. Der açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkiye’nin içerisinden geçtiği ve demokratik kazanımların hızla yitirildiği bu dönemi kadınların siyasal alanda eşit katılımlarını önceliği olarak belirleyen ve tüm siyasal partilere eşit mesafe ilkesini sahiplenen Ka-Der olarak kaygıyla izliyoruz. Kadınların siyasal alandaki görünürlükleri ve etkileri açısından gerek örnek oluşturan, gerekse kadın hakları temelli duruşu siyasal alana tüm açıklığıyla taşımış olan ve taşımaya devam eden Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak başta olmak üzere, gözaltına alınan ve tutuklanan tüm kadın siyasetçilerin ve milletvekillerinin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyurmayı borç biliriz.”