Kadın cinayeti davasında mahkeme heyetine tepki

Hatay’da Mehmet Ali Düzgün tarafından katledilen Özlem Açıkbaş cinayeti duruşmasında avukatlar, mahkeme heyetine "Boşanma davasına dönüştürdünüz" tepkisinde bulundu.

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde 15 Eylül 2015 tarihinde birlikte yaşadığı Mehmet Ali Düzgün tarafından katledilen Özlem Açıkbaş cinayetine ilişkin açılan davanın 5’nci duruşması görüldü. Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten öldürme" suçlaması ile görülen duruşmaya, Açıkbaş'ın ailesi, avukatları ve sanık Mehmet Ali Düzgün ile sanık avukatlarının yani sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları ve Hatay Kadın Platformu üyeleri katıldı.

Yapılan kimlik tespitinin ardından tanık dinlemelerine geçildi. Sanık Düzgün lehine tanık olarak dinlenen halası A.E., Açıkbaş'a dönük ithamlarda bulundu. Buna karşı Açıkbaş'ın avukatları tanık beyanlarının doğru olmadığı ve sanığın "Haksız tahrik indirimi"nden yararlanması için tanıkların yalan beyanda bulunduklarını söyledi. Ardından sanık Düzgün söz hakkı alarak katlettiği Açıkbaş'ın kendisini aldattığını iddia ederek, ortada tahrik olduğunu savundu.

Savcılık mütalaasında sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederken, mahkeme heyeti de yeni tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 8 Aralık’a erteledi.

Karar üzerine Açıkbaş'ın avukatları mahkeme heyetine her şeyin açık olduğunu ifade ederek, "Boşanma davasına dönüştürdünüz" şeklinde tepki gösterdi.