Kadın örgütlerinden 'tecavüz tehdidi' ve 'işkenceye' tepki

Amed’de Cuma günü SKM üyesi Satiye Ok ve ÖGK üyesi Helin Yağmur Uci’nin polis tarafından tecavüzle tehdit edilmesi ve işkenceye maruz kalması, kadın örgütleri tarafından kınandı. Ok ve Uci’nin serbest bırakılması talep edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi, tecavüz tehdidi ve işkenceye karşı bir basın toplantısı düzenledi.

HDP İstanbul il binasındaki toplantıya, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş, SKM İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci ve çok sayıda kadın katıldı.

EVDE ÜÇ SAAT İŞKENCE

HDP Kadın Koordinasyonu üyesi Aylin Hacaloğlu, Ok ve Uci’nin gözaltı kararı gösterilmeden yere yatırılarak, saçlarından sürüklendiklerini ve götürüldükleri odada işkenceye maruz kaldıklarını söyledi.

Evdeki aramalar sırasıdna Ok ve Uci’nin 3 saat boyunca işkenceye maruz kaldıklarını belirten Hacaloğlu, şunları ifade etti: “İşkence sırasında arkadaşlarımız tecavüzle tehdit edilmiştir. Gözaltına alınan 2 kadın arkadaşımızla birlikte aynı evde olan partimizin Amed il yönetimi üyesi Beren Atıcı’nın elleri ve gözleri bağlanmış, üzerine çarşaf örtülerek bekletilmiş ve darp edilmiş, cop ile tecavüzle tehdit edilmiştir.”

HDP’li Hacaloğlu, avukatların verdiği bilgilere göre Ok ve Uci’nin tek kişilik hücrelerde tutulduklarını belirtti.

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, kadınların her alanda erkek şiddetiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Gülüm, “Savaşla birlikte kadına yönelik şiddetin arttığı bir ortamdayız. Savaşın kadınlar üzerinde yarattığıyla sonuçlarla karşı karşıyayız. Kendi iktidarı için muhalefeti susturmaya çalışıyorlar. Bunun başında da kadınlar geliyor. Çünkü kadınlar her şeye rağmen sokaklarda olmaya devam etti” diye konuştu.