Kadın öğrencilere gözaltında işkence

Nazilli'de gözaltına alınan öğrenciler, aileleri ve avukatları ile görüştürülmezken, polisler ve sağlık görevlileri tarafından küfür ve hakaretlere maruz kaldı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 4 Kasım tarihinde sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı ev baskınları ile 3'ü kadın olmak üzere Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi 10 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltı gerekçeleri avukatlarına ve öğrencilerine aktarılmazken, gözaltındaki kadınların polisler ve sağlık ekipleri tarafından taciz ve saldırılara maruz kaldığı belirtildi.

Gözaltına alınan Elçin Aydın, Bermal Eken, Gülbahar Yıldız, Bayram Elma, Rohat Mucda, Yunus Cengiz, M. Ali Küçükzibek, Ramazan Meşe, Murat Baran ve Serhat Demir uzun bir süre avukatları ve aileleri ile görüştürülmedi. Günler sonra gerçekleşen avukat görüşü ise video ve ses kaydı altına alındı. 

Kardeşi Elçin Aydın ile görüştürülmeyen Ronya Emel Aydın, kardeşini kamera ile izlediğini belirtti. Gözaltına alınan 3 kadının aynı nezarethanede tutulduğunu belirten Ronya Aydın, kadınların yere serilen bir battaniye üzerinde tutulduklarını ve kadınların sağlık koşullarının iyi görünmediğini belirtti. Kadınların polislerce küfür ve hakarete maruz kaldığını ifade eden Ronya Emel Aydın, kardeşinin avukatından yine kadınlardan birinin sinir krizi geçirmesi nedeniyle nezarethaneye gelen sağlık ekipleri tarafından yine hakarete maruz kaldıklarını öğrendiğini aktardı.