Kadın tutsaklara cinsel işkence

Tarsus T Tipi Cezaevi'ndeki kadın tutsaklar, cinsel işkenceye maruz bırakıldıklarını aktararak, hasta tutsak Sisê Bingöl'ün de elleri kelepçeli bir şekilde hastaneye götürüldüğünü duyurdu.

Tarsus T Tipi Cezaevi'nde, tutsaklara yönelik işkence ve kötü muamele devam ediyor. Avukatları aracılığı ile maruz bırakıldıkları hak ihlallerini kamuoyuna duyuran kadın tutsakların, bu kez de banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını gördükleri sırada gardiyanların direk içeri girdiği belirtildi.

JIN News’te yer alan habere göre, yaşananlara tepki gösterenlerin cinsel işkenceye maruz bırakılarak hücreye atıldığı ifade edilirken, sağlık sorunları had safhada olan 75 yaşındaki hasta tutsak Sisê Bingöl'ün artık tuvalete çıkamadığı, bu nedenle koğuştaki arkadaşları tarafından bakımının yapıldığı kaydedildi. Mesane hastalığı olan ve sürekli rahatsızlanan Sisê Bingöl’ün hastaneye elleri kelepçeli bir şekilde götürüldüğü belirtildi.

Aynı cezaevinde annesi ile birlikte kalan iki yaşındaki bir bebeğin ise, cezaevi yemeklerinde bulunan şap maddesi nedeni ile sağlığının bozulduğu ve sürekli kustuğu da aktarıldı. Tutsakların sayım sırasında Efrîn saldırısının başladığı günden bu yana sürekli gardiyanlar tarafından ırkçı ve tahrik edici söylemlerde bulunduğu kaydedildi.

Tutsaklar ayrıca maruz bırakıldıkları hak ihlallerinin bir an önce İHD tarafından kamuoyuna duyurulması istendi.