Kadın tutsakları baskılar artıyor

Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi’ne sevk edilen kadın tutsaklar, sevk sırasında asker ve gardiyanlar tarafından darp edildi.

Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Yüksel Mutlu’nun da aralarında olduğu onlarca kadın tutsağa da defalarca disiplin ve hücre cezası verildiği öğrenildi.

Mersin Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan kadın tutsaklar 23 Haziran itibari ile Tarsus’un Alifaki Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi’ne sevk edildi. Kadın tutsakların, sevk sırasında gardiyan ve askerler tarafından darp edildiği öğrenildi. Tutsaklardan Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Yüksel Mutlu’nun avukatı Sebahat Gençtarih’e sevk sırasında maruz kaldıkları baskıları anlattı.

Müvekkili Yüksel’in kendisine özellikle genç kadın tutukluların asker ve gardiyanlar tarafından darp edildiğini paylaştığını söyleyen Gençtarih, darp nedeniyle tutukluların vücudunda gözle görülebilecek bir şekilde morluklar oluştuğunu belirtti.

Gençtarih, kadın tutsakların kendisine aktardığı bilgileri şu ifadelerle paylaştı: “Kampüste koğuşlarda tutuklulara zorla sayım yaptırılıyor. Tutuklular zorla havalandırmaya çıkartılarak sayım yapılması isteniyor. Siyasi tutuklulardan yaşı ilerlemiş olanlar ring araçları ile cezaevinde aktarıldıktan sonra, genç kadın tutukluların ise sorgusuz sualsiz bir şekilde asker ve gardiyanlar tarafından darp edilerek, aktarımları yapıldı. Şu an cezaevinde içme suyu ve elektrik yok. Tutsaklar üç gündür kuyu suyunu kaynatarak içtiklerini söyledi.”