Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar'dan tecavüzcülerin korunmasına tepki

Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar, tecavüzcü erkekleri kurtarmaya yönelik yasa hazırlığına tepki gösterdi, "Ataerkil toplumsal zihniyetin aile bütünlüğünü kadına rağmen koruma anlayışını reddediyoruz" dedi.

Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar, AKP/Saray iktidarının tecavüz mağduru çocukları, tecavüzcü erkekle evlenmesine izin veren ve erkeği cezadan kurtaran düzenleme hazırlığına itiraz etti.  

Yazılı bir açıklama yapan Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar, Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'de her gün 30 kadının tecavüze, 95 kadının ise tacizu uğradığını hatırlattı.

Açıklamada, "Bu korkunç rakamlar, biz kadınların sistematik olarak yaşadığı cinsel şiddetin sadece devlet erkinin kayıt altına alabildiği ve itiraf etmeye mecbur kaldığı kısmını yansıtıyor" denildi.
Erkeklerin sınırlarını belirlediği "namus" anlayışı nedeniyle taciz ve tecavüzün gizli kaldığını belirten Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar, "Evlilik kamusal vicdanı rahatlamaya yönelik bir silah olaak erkek egemen hukukun emrine verildiğinde, kadınların payına daima rızaya dayalı cinsel ilişki kılığına girmiş tecavüzler düşecektir" diye belirtti. 

"Çocuk cinselliğinde rıza nasıl tespit edilebilir?" diyerek, AKP'nin taslağına itiraz eden Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar, şu soruları sordu: "Çocuğun rızası çok kolay manipüle edilebilen bir alana dönüşüp cinsel suçları meşrulaştırıcı bir işleve bürünmez mi?

Erkek aklı bir tecavüz vakasını kolayca rızaya dayalı cinsellik kılığına sokabiliyorsa bunu önlemek için hukuki bir mekanizma mevcut mu?

Hukuk sistemi bir gün kadınların hayır deme hakkını ve evlenmeme hakkını koruyacak mı?

Adalet çağrısı yapan Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar, "Ataerkil toplumsal zihniyetin aile bütünlüğünü kadına rağmen koruma anlayışını reddediyoruz" dedi.