Kadınlar 25 Kasım'da alanlarda olacak

Mersin Kadın Platformu, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamındaki etkinliklerini duyurdu.

Mersin Kadın Platformu, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamındaki etkinliklerini Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdu. Açıklamada konuşan kadın paltfomu üyesi Şerife Kılıç, "Gazete, belediye, Türkiye'nin 3'üncü siyasi partisi, dernekler derken Türkiye'de tek muhalif alternatif kesim kalmadı" dedi. Türkiye'de yaşamın güvencesinin kalmadığını söyleyen Kılıç, kadınların zor olan yaşam alanının gün geçtikçe daha da zorlaştığını ve devlet terörü ile yüz yüze kaldıklarını belirtti. Devletin en çok da kadınları hedef aldığını söyleyen Kılıç, herkesin kadınların susmayacağını iyi bilmesi gerektiğini kaydetti.

Savaşla, şiddetle eril tahakkümle barışmadıkları gibi devletin Kanun Hükmünde Kararnameleri ile de barışmayacaklarını kaydeden Kılıç, dün Mecliste 12 yaşından büyük çocuklara tecevüzü meşru kılan yasa tasarısının görüşülmesini kabul etmediklerini belirtti. AKP ve MHP'nin mutabık olduğu bu yasa tasarısına karşı olduklarını söyleyen Kılıç, kadınlar olarak mücadele edeceklerini ve bu tasarıyı kabul etmediklerini söyledi.

Son olarak Kılıç 25 Kasım eylem planlarını şöyle sıraladı:

- 20 Kasım Kırmız Balon Kampanyası kapsamında Mersin Kongre Merkezi'nde çocuk şenliği

- 21 Kasım'da Sanat sokağında tutsak Aynur Epl'nin fotoğraf sergisi

- 22 Kasım'da tutsak kadınlar için kart gönderme etkinliği

-25 Kasım'da Forum AVM önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.