Kadınlar İmralı tecridine karşı yürüdü

İmralı tecrit sistemine karşı yürüyen Firat Kantonu’ndaki kadınlar, “Biz kadınlar Önder Apo sayesinde kendimizi tanıdık. Önderliğimizi fiziki olarak özgürleştireceğiz ve aramızda göreceğiz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, işkence ve soykırım sistemi, Firat Kantonu’nda yüzlerce kadının “Jin, Jiyan Azadî, Önder Apo’ya fiziki özgürlük ve Kürt sorununa çözüm” şiarıyla düzenlediği yürüyüşle protesto edildi.  

Kobanê kenti Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüş Özgürlük Meydanı’na kadar sürdü. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra “Jin Jiyan Azadî”, “Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm” pankartları taşıyan kadınlar, “Jin Jiyan Azadî”, “Yaşasın İmralı direnişi” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı. 

Yürüyüşün sonlandırıldığı Özgürlük Meydanı’nda Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Fırat Kantonu’ndaki kadın kurum ve örgütleri adına Gençlik ve Spor Kurulu Eş Başkanı Avaşîn Misto söz aldı. Avaşîn Misto, 26 yıldır Kürt halkı ve tüm toplumların kurtuluşu için İmralı Adası’nda mücadele eden Abdullah Öcalan’ın özgür fikirleriyle bir mücadele önderi olarak tanındığını dile getirdi.

Avaşîn Misto, “Önder Abdullah Öcalan kadının hakikatini ve doğasını cesur çizgilerle ortaya koymuş ve kadın özgürlüğünü toplumun özgürlüğüne bağlamıştır. Önder Abdullah Öcalan’ın şahsındaki mutlak tecrit tüm kadınlara yöneliktir. Önderlik düşüncesiyle kadının gücü öne çıktı ve onlar da bu düşünceyle örgütlendiler” dedi.

Bu devrimi sürdürmenin kadınların görevi olduğunun altını çizden Avaşîn Misto, “İnsanlığın önderinin çıkmasını istiyoruz. Biz kadınlar Önder Apo sayesinde kendimizi tanıdık. Önderliğimizi fiziki olarak özgürleştireceğiz ve aramızda göreceğiz.”