Kadınlar Öcalan’ın özgürlüğü için İstasyon Meydanı’nda olacak

Miting çalışmasının öncülüğünü yapan kadınlar, 11 Kasım'da Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle alanlarda olacaklarını söyledi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi öncülüğünde 11 Kasım’da Amed İstasyon Meydanı’nda (5 Haziran Meydanı) miting yapılacak. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin de (DBP) de destek verdiği “Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak” sloganıyla yapılacak mitingin çalışmalarına kadınlar öncülük ediyor. Mitingin temel amaçlarından biri Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ile kadına yönelik saldırılar olacak. Kadınlar, mitingin önemine dikkat çekerek katılım çağrısında bulundu.

‘ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN’

"11 Kasım’da yapılacak miting Öcalan’ın özgürlüğü için yapılacak bir mitingdir” diyen DTK Diyarbakır Delegeleri Eş Sözcüsü Zülal Bilgin, temel şiarlarının Kürt kadınlarının özgürlüğü için mücadele eden Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması olduğunu söyledi. Bilgin, mitingin kadınların öncülüğünde yapılmasının önemine değinerek, tüm Diyarbakır halkının mitinge katılması çağrısında bulundu.

‘KADIN KIRIMINA DUR DEMEK İÇİN MİTİNGE’

Kapitalist sistemin kadın bedeni ve düşüncesi üzerinde kırım politikalarını gün geçtikçe arttırdığını söyleyen Bilgin, bu kırıma karşı Kürt kadınlarının Öcalan’ın ortaya koyduğu paradigma etrafında güçlendiğini ifade etti. Bilgin sözlerine şöyle devam etti: “Biz kadınlar bu tecridi kabul etmiyoruz. Bu yüzden tecridin kaldırılması için direnişin yükseltilmesi gerektiğini söylüyoruz. Mitingin anlam ve önemi bu noktada daha da derinleşiyor. Başta kadınların seslerini bu alanda duyurması gerekiyor.”

‘TECRİT İRADEMİZE YÖNELİKTİR’

HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Hatice Makas da, “Bu mitingi Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve üzerindeki tecridin kaldırılması için düzenliyoruz. Bu miting özgürlük mitingi olacak” dedi. “Öcalan üzerinde uygulanan tecrit tüm halkların ve insanların iradesine uygulanan bir tecrittir” diyen Makas, tecridin tüm boyutlarıyla değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, “Kadınlara yönelik kırım, kıyım politikalarının derinleştiği bu zamanlarda tüm halkımızın alanlarda sesini daha gür çıkartabilecek güçlü bir katılım sağlamalarını bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

‘KADINLAR ZILGITLARLARIYLA MİTİNGE KATILMALI’

Yurttaş Emine Koşar da, herkesin mitinge katılması ve artık ayağa kalkması gerektiğini vurgularken, Roza Kahraman yaşam ve özgürlük için mücadele vermeye devam edilmesi gerektiğini söyleyerek tüm kadınları zılgıtları, renkleri ve sesleriyle mitinge katılmaya davet etti.