Kadınlar Emine Bulut için her yerde isyanda

Emine Bulut’un erkek şiddetiyle katledilmesi sonrası sokaklara akın eden kadınlar, “Erkek vuruyor, devlet koruyor” sloganıyla protesto etti.

Protestoların bir adresi olan Kadıköy iskelesi önünde bir araya gelen Anarşist Kadınlar, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için yerlere kırmızı boya döktü.

Emine Bulut isimli kadının eski eşi tarafından katledilmesi İstanbul’un dört bir yanında protesto eden kadın kurumları, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” mesajını verdi. Giderek artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için harekete geçen Anarşist Kadınlar, yaşamını yitirmeden hemen önce “Ölmek istemiyoruz" diyen Emine Bulut’un çığlığına Kadıköy’ün Karaköy İskelesi önünde yaptıkları oturma eylemiyle ses verdi.

"Erkek şiddetiyle ölmek istemiyoruz Emine Bulut isyanımızdır" yazılı pankartını açan kadınlara çevredekiler de destek verdi. Sık sık, “Erkek vuruyor, devlet koruyor”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Jin jiyan azadî” sloganlarını atan kadınlar, “Kadınız, öfkeliyiz, peşinizdeyiz. Artık katledilecek, susturulacak kadın yok karşısında. Kadınlar susmayacak” diye haykırdı. Anarşist Kadınlar, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için iskele önüne kırmızı boya da döktü.