Kadınlar, 'erkek kuşatmasına karşı mücadele'yi konuştu

Halkevci kadınlar, "Gericilik/Erkeklik Kuşatmasına Karşı Kadın Özgürlük Mücadelesi ve Laiklik" panelinde buluştu.

Halkevci kadınlar tarafından organize edilen "Gericilik/Erkeklik Kuşatmasına Karşı Kadın Özgürlük Mücadelesi ve Laiklik" adlı panel, İstanbul Tabip Odası'nda düzenlendş. Moderatörlüğünü Halkevleri Üyesi, Yazar Çiğdem Çidamlı'nın yaptığı panelde Gazeteci Ayşe Düzkan, Yazar Handan Koç ve Araştırmacı Hülya Osmananağaoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Salonda, "İtaat yok isyan var. Bu beden, bu ülke, bu hayat bizim" pankartı asıldı. Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak,KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata ve Yazar Aslı Erdoğan'ın isimlerinin yazılı olduğu dövizler de sandalyelere konularak dayanışma mesajı verildi.

DÜZKAN: DİN ARAÇSALLAŞTIRILIYOR

Feminist Gazeteci Ayşe Düzkan, dinsel tahakkümün kadınların hayatlarına sızdığını anlattı. Düzkan, dinsel ideolojinin kadınlar üzerinden araçsallaştığını belirterek, "Din, kadınlar önünde büyük bir engel olarak duruyor. Kadınlar ister inansın ister inanmasın kadın mücadelesinin yanında" dedi.

KOÇ: KADINLAR SIYRILMALI

Feminist Yazar Handan Koç da İslami erkek ideoloji ile bazı hakların erkeklere verildiğini söyleyerek, tek tanrılı dinlerin ise cinsiyetçi olduğunu örnekler üzerinden açıkladı. Bütün ülkedeki kadınların, patriarkayla gelen ezilme ve sömürülmelerini sağlayan birikimlerden sıyrılmaları gerektiğini dile getiren Koç, erkek konforunun dinle ilgisinin olmadığını ve güvenliği sağlayacak tek şeyin de hukuk olduğunu savundu.

OSMANAĞAOĞLU: MÜCADELE ETMEZSEK BAŞIMIZA BELA OLACAK!

Feminist Araştırmacı Hülya Osmanağaoğlu ise, ülke genelinde son 15 günde yaşanan gelişmeleri hatırlatarak tepki gösterdi. "Devlet aile içindeki ilişkiyi belirlemeye çalışıyor" diyen Osmanağaoğlu, AKP iktidarının dini kullanarak yeni bir aile politikası ürettiğini belirtti. AKP iktidarının kadın politikalarına da tepki gösteren Osmanağaoğlu, bununla mücadele edilmediği sürece kadınların başında bela olarak kalacağınI söyledi.