Kadınlar NRW’de bir dizi protesto eylemi düzenleyecek

YJK-E, 5 Ekim’de başlayacak ve 8 Ekim’de 9 Ekim uluslararası komployu protesto amacıyla düzenlenecek eylemlere katılma çağrısında bulundu.

Merkezi Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bulunan Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya (YJK-E), yaptığı yazılı açıklamayla Düsseldorf başta olmak üzere Nord Rhein Westfalen Eyaleti'ndeki tüm Kürt kadınlarını ve devrimci, demokrat çevreleri Kürt basın yayın kuruluşları üzerindeki baskıları ve Uluslararası 9 Ekim Komplosu'nu protesto etmek üzere alanlara çağırdı.

5 Ekim’de başlayacak protesto eylemleri, 8 Ekim’de 9 Ekim uluslararası komployu protesto amacıyla düzenlenecek eylemle sonuçlanacak.

YJK-E'nin eylem takvimi şöyle:

05.10.2016 Çarşamba: Med Nuçe, TV 10, Zarok TV başta olmak üzere birçok basın yayın kuruluşunun kapatılmasına ilişkin protesto eylemi

Yer: Martin Luther Platz 28, Düsseldorf (Fransız Konsolosluğu önü) saat: 11.00

06.10.2016 Perşembe: Uluslararası 9 Ekim Komplosu'nda yer alan uluslararası güçler NRW düzeyinde bir mitingle protesto edilecek.

Yer: Düsseldorf Amerikan Konsolosluğu önü, saat: 11:00

07.10.2016 Cuma: Kadınlar öncülüğünde, Kürt belediyelerine kayyum atamaları, öğretmen, akademisyen ve birçok sağlık personelinin görevden alınması ve yine basın yayın kuruluşlarının kapatılması görsel bir anlatımla protesto edilecek.

Yer: Schadow Platz, Düsseldorf, saat: 17:30

08.10.2016: Kadınlar öncülüğünde Uluslararası 9 Ekim Komplosu eyalet düzeyinde merkezi protesto eylemi.

Yer: Köln, Ebert Platz, Saat: 13:00