Kadınlar: Öcalan ile görüşme yolları derhal açılmalı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık ve güvenlik koşullarından ötürü duydukları kaygı nedeniyle alanlarda olan Kürt kadınları, Öcalan ile derhal görüşme yollarının açılmasını ve özgürlük koşullarının sağlanmasını istedi.

Öcalan'ın sağlık ve güvenlik koşullarının oluşturulması ve özgürlüğünün sağlanması için alanlarda olan kadınlar da yapılan eylemlere öncülük ediyor. Urfa ve ilçelerinde başlatılan nöbet eyleminde yer alan kadınlar düşüncelerini ANF ile paylaştı. Kadınlar, biran önce Öcalan ile görüşmelere başlanılarak, Kürt sorununun çözümü için müzakere koşullarının oluşturulması ve Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması gerektiğini dile getirdi.

'SAYIN ÖCALAN ÖZGÜR OLANA KADAR ALANLARDA OLACAĞIZ'

Nilifer Korkmaz (38): Sayın Öcalan Kürt halkını lideri ve önderidir. Bu halkı küllerinden var eden kişidir.  Sayın Öcalan bu halkı dili ve kimliği için verdiği mücadelede Kürt halkının varlığını tüm dünyaya duyurdu. Bir komplo ile esir alınarak İmralı'ya konuldu. İmralı Cezaevi'nde de Sayın Öcalan, tüm saldırılara rağmen Kürt sorununun barışçıl yollar ile çözümü için çaba gösterdi. Savaş değil her zaman barıştan yana oldu. Savaş isteyen AKP hükümetidir. Böyle olmasaydı AKP ve Erdoğan görüşmeleri engellemez ve çözüm sürecini de bitirmezdi. Sayın Öcalan başlattığı çözüm sürecinde ne asker ne gerilla ne de kadın, çoluk çocuk öldü. Artık silahlar susmuş herkes barışın geleceğine inanmıştı. Ama seçimler yapıldıktan sonra AKP ve Erdoğan bunu hazmedemedi. Önce süreci bitirdiler sonra savaşı her geçen gün daha da büyüttüler. Bu halk Öcalan'a bağlıdır. Bu halk da Sayın Öcalan'ın bu koşullarda tutulmasını kabul etmiyor. Biz kadınlar Sayın Öcalan'ın özgür olana kadar her zaman alanlarda olacağız.

'KÜRT KADINI KENDİSİNİ SAYIN ÖCALAN SAYESİNDE TANIDI'

Naime Bayram (50): Biz Sayın Öcalan'a karşı uygulanan politikalar nedeniyle alanlardayız. Bu anti demokratik uygulamalar son bulmayana kadar da alanlarda olmaya devam edeceğiz. Sayın Öcalan tüm halkların eşit ve özgürlüğü için mücadele etti. Bunu hazmedemeyenler Öcalan'ı saf dışı bırakmak için kimseyi onunla görüştürmüyor. Sayın Öcalan, bu halkın kırmızı çizgisidir. Sayın Öcalan'a yaklaşım Kürt halkına ve kadınına yaklaşımdır. Kürt kadınları verdikleri özgürlük mücadelesinin felsefesini Sayın Öcalan'dan aldı. Şimdi eğer Kürt kadını kendi ayakları üzerinde durabiliyorsa ve özgürlüğüne sahip çıkıyorsa bu Sayın Öcalan'ın sayesindedir. Kürt kadını kendisini Sayın Öcalan sayesinde tanıdı ve güçlendi. Biz Sayın Öcalan özgürleşene kadar alanlarda eylem halinde olacağız. Kimse bizi mücadelemizden alıkoyamaz.

'BU POLİTİKALAR İLE BİZİ MÜCADELEMİZ VAZGEÇİREMEZSİNİZ'

Fatma Sönmez (47): Yıllardır akan kanın önünü alabilecek tek kişi Sayın Öcalan'dır. Ancak bu AKP ve Erdoğan'ın işine gelmiyor. Onun için Önderlik ile görüşmelerin önünü kesti. Çünkü savaş ve kandan besleniyorlar. Ama Sayın Öcalan, çözümü önümüze koyarak halkların Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Süryanisi ve Ermenisiyle kaynaşması ve huzur içerisinde yaşaması için çabaladı. Ama bu işlerine gelmedi. Şimdi Önderliğe karşı tecrit politikasını derinleştirdikçe derinleştiriyor. Bu nereye kadar sürecek. Bu halkı Önderliğinden koparamazsınız. Çünkü bu halkı yoktan var eden Önderliktir. Sayın Öcalan'dır. Bu politikalar ile bizi mücadelemizden koparabileceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. Biz Önderliğimizin arkasındayız ve alanlarda her zaman Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmak için olacağız. Buradan savaş isteyenlere sesleniyorum. Biran önce bu politikalarınızdan ve Kürt düşmanlığından vazgeçin. Bu politikalar size de kazandırmayacaktır. Kimseye kazandırmayacaktır.

'SAYIN ÖCALAN İLE DERHAL GÖRÜŞME YOLLARI AÇILMALI'

Yüksel Şahin (43): AKP ve Erdoğan Kürt halkına düşmanlığını Sayın Öcalan'a yaklaşımıyla açık bir şekilde ortaya koyuyor. Çünkü biliyor ki Sayın Öcalan bu halkın önderidir. Sayın Öcalan'a uyguladığı tecrit ile Kürt halkının iradesini de esir almaya çalışıyor. Sayın Öcalan ile görüşmeleri keserek, tecrit politikası ile Kürtleri öncüsüz bırakmak istiyor ama Kürt halkı Sayın Öcalan'ın esaretini kabul etmedi hiçbir zaman da etmeyecek. Biz alanlardayız çünkü Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü istiyoruz. Her gün alanlarda Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü talep etmeye de haykırmaya da devam edeceğiz. Biz politikalara biran önce son verilmesini Öcalan ile görüşme yollarının biran önce açılmasını istiyoruz. Ancak bu şekilde kaygılarımız giderilebilir. Sayın Öcalan ile görüşme yollarının açılması ve müzakerelere hemen başlanmasını istiyoruz. 

...