GÖRÜNTÜLÜ

‘Kadınlar Önderliklerine sahip çıkıyor’

KJA aktivisti Fatma Gül, önderliklerinin özgür olmadan Kürt kadınlarının da özgür olmayacağını belirterek ‘Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum’ şiarıyla başlattıkları kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı KJA’nın başlattığı kampanya konusunda konuştuğumuz KJA aktivisti Fatma Gül,  Öcalan’ın Kürt kadınlarının özgürlükleriyle buluşmasının öncülüğünü yaptığını ve bunun için kadınları için büyük bir anlam ifade ettiğini dile getirdi.

40 yıldır yürütülen özgürlük mücadelesinin en büyük parçasının kadınlar olduğunu dile getiren Gül, Kürt kadınlarının Önderliklerinin özgürlüğü için her zaman alanlarda olacaklarını belirtti.

‘TECRİDE KARŞI BU KAMPANYAYI OLUŞTURDUK’

Gül, Kadın özgürlük mücadelesinin bugüne kadar kat ettiği kazanımların değerine değinerek en somut örneğinin kadınlar öncülüğünde gerçekleşen Rojava devriminin olduğunu söyledi. Kürt kadınının yaşadığı her alanda özgürlüğe daha anlam biçtiklerini belirten Gül, Önderliklerini eksen alarak mücadeleye anlam kattıklarını kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “Kürt kadını ile Önderlikleri etle tırnak gibidir. İç içe ve kopmaz derecede bir bağ vardır. Bugün başlattığımız kampanyanın en büyük gerçekliğinin İmralı’da uygulanan tecrit olduğunu biliyoruz. Aslında İmralı tecridi Kürt kadınlarının mücadelesinin üzerinde olan bir tecrit olarak görmeliyiz. Kürt kadınları da bunun bilincinde olduğunu için kendi yaşamlarına daha fazla anlam katarak bugün bu kampanyayı oluşturdu.”

‘ÇÖZÜMÜN ADRESİ ÖCALAN’DIR’

Tecridin bir insanlık suçu olduğunun altını çizen Gül, Öcalan’a uygulanan tecridin hiçbir hukuka, vicdana, insan değer yargılarına sığmadığını belirtti. Bu zamana kadar Kürt kadınları olarak Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması için büyük emekler verdiklerini ifade eden Gül şöyle konuştu: “Bugün Türkiye’de ciddi anlamda ciddi sorunlar var. Özellikle kadınlar açısından kölelik, baskı, sömürü ve şiddet sorunu vardır. Yaşamın her alanında yaşadığı derin bir mağduriyet vardır. Sadece Türk devleti açısından değil onun ortağı olan emperyalist güçlerin bu topraklarda halklar için yaratıkları sömürüyü en fazla kadınlar hissediyor ve yaşıyor. Bizler diyoruz ki eğer bu topraklarda bir çözüm olacaksa sadece Öcalan’dan geçiyor. Çözüm kaynağı Kürt Halk Önderidir.”

‘ÖZGÜR KADINLAR ALANLARA İNMELİ’

Kürt kadınlarının kendi kimliklerini ve topraklarında özgürlüklerini kazanmak için böyle bir kampanyaya ihtiyaç duyduklarını belirten Gül, kampanyanın ekseninde Önderliğin ve Kürt kadınlarının özgürlüğünün olduğunun bir kez daha altını çizdi. Başta Kürt kadınları olmak üzere bütün dünya kadınlarının başlattıkları bu kampanyaya destek verme çağrısında bulunan Gül, özgür olmak isteyen kadınların mücadele etmesi ve ettikleri mücadeleye bağlı olması gerektiğini de belirti. Son olarak Gül, Önderlikleri ve özgürlükleri için tüm kadınların alanlara inip varlıklarını belli etmesi gerektiğini söyledi.

...