Kadınlar: Saray faşizmine karşı süresiz direnişe geçiyoruz

SKM ve SODAP, HDP'ye yönelik operasyon ve eş genel başkanları ile milletvekillerinin gözaltına alınmasına "Saray faşizmine karşı süresiz direnişe geçerek sonuna kadar direneceğiz. İrademizi teslim alamayacaksınız" diyerek tepki gösterdi.

 

HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 10 milletvekillinin dün gece yapılan baskınla gözaltına alınmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) yaptıkları yazılı açıklama ile gözaltılara tepki gösterdi. Ülkeye faşizmin hakim olduğunu belirten SODAP, "Kentleri yakıp yıkan, binlerce insanı vahşice öldüren, kendi safında yer almayan herkesi yok edilmesi gerekenler olarak düşmanlaştıran Saray faşizmiyle karşı karşıyayız. Saray faşizmi, öldüremediği halkın temsilcilerini zorla rehin almıştır. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasının hemen ardından HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil 12 milletvekilinin gözaltına alınması ülkenin açıkça batağa, kaosa sürüklendiğinin kanıtıdır. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası sokaklarda 'demokrasi' havarisi kesilen Saray faşizmi kendi sivil darbesini OHAL ile KHK’lerle hayata geçirmiştir" diye belirtti.

Faşizme karşı her türlü direnişin meşru olduğunu vurgulayan SODAP, Saray faşizmine karşı herkesi direnişe çağırdı.

Gözaltı saldırı ile başlayan faşist saldırganlığın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer HDP vekillerinin gözaltına alınmasıyla devam ettiğini kaydeden SKM de, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rejim krizi ve güncel politik kriz içerisinde yok oluşa doğru giden Saray faşizmi başta HDP olmak üzere demokrat ilerici tüm toplum kesimlerine sınır tanımaz saldırganlıkla yönelerek kanlı diktatörlüğüne karşı çıkacak tek kişi bırakmama tavrını sürdürüyor. Milyonlarca kadının oyunu alarak tüm ezilen kadınların onur haykırışı olan Figen Yüksekdağ ve HDP Kadın vekillerine yapılan fütursuz gözaltı saldırısı tüm direnen kadınlara yöneliktir. Hitlerin güncel versiyonu olan Saray faşizmi iyi bilmelidir ki kirli savaşı tırmandırarak, katliamlar yaparak, gözaltı tutuklama saldırıları ile kirli saltanatını kurup sürdüremeyecektir.

 Tarihin hiçbir döneminde kan, gözyaşı, ölümler pahasına kurulan diktatörlükler baki olmamıştır. Bugün de olmayacaktır. Cinsiyetçi, kadın düşmanı AKP Hükümeti milyonların iradesini, kadınların sesini polis zoru gözaltı saldırısı engelleyemeyecek. Saray faşizmine karşı süresiz direnişe geçerek sonuna kadar direneceğiz. Faşist saldırganlığın yarattığı karanlığın en koyu olduğu bu anda aydınlığa en yakın olduğumuz andayız. Son sözü daima direnenler söyler sözüne olan sarsılmaz inancımızla tüm ezilen kadınları, onurdan, insanlıktan yana olan tüm toplum kesimlerini direnişimizi büyütmeye çağırıyoruz. HDP Kadın vekillerimiz Meclisteki irademizdir. İrademizi teslim alamayacaksınız."