Kadınlar tüm renkleriyle Bakırköy’e akın ediyor

İstanbul 8 Mart Platformu’nun “Savaşa, OHAL’e, cinsiyetçiliğe karşı, emeğimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz” şiarıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştiği mitinge binlerce kadın akın ediyor.

Sabahın erken saatlerinde Dikilitaş’tan yaptıkları kitlesel yürüyüşlerle Bakırköy’ü adeta renk bahçesine çeviren kadınlar, kendilerine dayatılan tekçi, faşist, despot rejimine geçit vermeyeceklerini vurguladılar.

Zindanlarda ve Efrîn’de direnen kadınlara alanlarda selam gönderen kadınlar, savaşın olmadığı, eşit, özgür, barışın hakim olduğu bir ülke yaratana kadar direneceklerinin mesajını verdi.

Türkçe ve Kürtçe, “Faşizme inat yaşasın hayat ve kadın”, “Bu böyle gitmez ya özgürlük ya özgürlük, Yaşasın 8 Mart” , “Zafer sloganları atacağımız günler yakın”, “Savaşsız, şiddetsiz, OHAL’siz bir yaşam” yazılı pankartların taşındığı yürüyüşte kadınlar hep bir ağızdan, “Jin, jiyan, Azadî”, “Bijî berxwedana Efrînê”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganları attı.  

Üç arama noktasının oluşturulduğu mitingde, savaş karşıtı pankartların polis tarafından toplanması dikkat çekti. Zılgıt, ıslık ve şarkılar eşliğinde miting alanına akın eden kadınlar, 8 Mart Kadın Platformu tarafından coşkuyla karşılandı.

Miting, hayatını kaybeden tüm kadınlar için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Miting konuşmalarla devam ediyor…