Kadınlar ulusal birlik için toplanıyor

Kürdistan'ın dört parçasından Kürt kadınları 9 Temmuz'da 3'üncü Ulusal Kadın Konferansı için Süleymaniye'de toplanıyor.

Kürdistan'ın dört parçası ve Avrupa’dan Kürt kadınları, 9 Temmuz'da 3'üncü Ulusal Kadın Konferansı’nın hazırlıkları için Süleymaniye'de buluşacak. Toplantı'da 3'üncü Ulusal Kadın Konferansı için hazırlık komitesinin oluşturulması bekleniyor.

Kürt kadınları, Kürtler arası ulusal birliğin sağlanması amacıyla bir süredir yoğun çalışmalar yürütüyor. Kürdistan Kadınlar Topluluğu (KJK) öncülüğünde son aylarda Başûrê (Güney) Kurdistanê’de kadın örgüt, siyasi parti kadın yöneticiler, yazar ve aydınlarla onlarca görüşme ve toplantı gerçekleştirildi.

Görüşmelerde Kürt kadınlarının dört parçada kadın olmaktan kaynaklı yaşadığı sorunlar ve Kürt siyasetinin ortak paydalarda buluşma aciliyeti ele alındı. Kürt ulusal birliğinin geliştirilmesinde kadınların öncülük misyonuna sahip olduğu vurgusunun yapıldığı bu görüşme ve toplantılarda, kadınların siyasete daha etkin bir biçimde müdahil olabilmesi için ortak mekanizma ihtiyacı dile getirildi.

Dört parça Kürdistan ve Avrupa’dan kadın örgüt ve siyasi parti temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucu 3'üncü Ulusal Kadın Konferansı’nın hazırlıklarına başlama kararı alındı. Bu kararı gerçekleştirmek için 9 Temmuz’da Süleymaniye’de ulusal düzeyde kadın örgüt temsilcileri ve siyasetçilerin katılımıyla bir toplantı yapılması planlanıyor.

Toplantıda Kürdistan’ın dört parçasındaki kadınların durumu, Üçüncü Dünya Savaşı’nın ve mevcut gelişmelerin Kürt halkı için barındırdığı fırsat ve riskler, ulusal birliğin önemi gibi konuların değerlendirileceği belirtiliyor.

Toplantıda ayrıca 3'üncü Ulusal Kadın Konferansı için hazırlık komitesinin oluşturulması bekleniyor.