GÖRÜNTÜLÜ

Kadınlar Viyana, Duisburg ve Paris'te Öcalan için sokağa çıktı

Avusturya'nın başkenti Viyana, Almanya'nın Duisburg ve Fransa'nın başkenti Paris'te sokağa çıkan Kürt kadınları, Öcalan'ın özgürlüğünü istedi.

Eylemlerde, derhal tecridin kaldırılması gerektiği belirtilirken, başta kadınlar olmak üzere Kürtlere ayağa kalkma çağrısında bulunuldu.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulan ağırlaştırılmış tecride derhal son verilmesi için Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Merkezi önünde oturma eylemi düzenledi.

Bina girişi önünde oturan eylemciler ağızlarını bantlayarak BM'nin sessizliğini protesto etti. Daha sonra eylemcilerden bir heyet BM yetkilisine bir dosya verdi. BM yetkilisi de dosyanın sorumlu  yere teslim edileceğinin sözünü verdi.

Eylem boyunca tecride ilişkin hazırlanan çok sayıda Almanca ve İnglizce bildiri de dağıtıldı.

DUISBURG

Almanya'nın Duisburg kentinde, Demokratik Kürt Toplum Merkezi Kadın İnisiyatifi  tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit protesto edildi. Kentin en işlek caddesi olan Königstr'de düzenlenen eylemde, "Öcalan'a özgürlük" ve "Kürdistan'a özerklik" yazılı pankartlar taşındı.

İnisiyatif adına konuşan Rojin Dersim, "Öcalan'a uygulanan tecride son verilmesi için Kürt kadınlar ayağa kalkmalıdır. Türk devleti ve onun ortağı olan emperyalist güçlerin bu topraklarda halklar için yaratıkları sömürüyü en fazla kadınlar hissediyor ve yaşıyor. Bizler diyoruz ki, eğer bu topraklarda bir çözüm olacaksa, Öcalan ile olacaktır" dedi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, Cumhurbaşkanlığı sarayı olan Élisée sarayı protesto edildi.

Avrupa Kürt Kadın Haraketi öncülüğünde gerçekleşen eylemde polis saldırdı. Élisée sarayının önünde oturarak kalkmayan kadınlara polis saldırdı. Eylemcilerin dosyayı verme konusundaki ısrarı üzerine iki kişinin içeriye iki kişinin Élisée Sarayı'na girmesine izin verildi. Dosya sunulduktan sonra "Be Serok jiyan na be", "Jin, Jiyan, Azadi " sloganları atan Kürdistanlı kadınlar eylemi sonlandırdı.

...