Kadınlar 'Yapım aşamasındaki devrim'i tartışacak

Almanya'nın Frankfurt kentinde bu Cumartesi günü Uluslararası Kadın Konferansı, "Yapım aşamasındaki devrim" başlığı ile düzenlenecek.

Konferansa kadın mücadelesini görünür kılan isimler katılacak. “Ataerkilliğin krizi ve kadına karşı sistematik savaşı” başlıklı ana oturumda, geçmişten günümüze kadını baskı altına alan sistemler ele alınacak.

Bunlar, "Ataerkil sistemin zirvesi: Kapitalizmin kadın düşmanlığı", "21. yüzyıl sistem krizi: Kadın özgürlüğü açısından zorluk ve olanaklar", "Cinsiyetçilik ve kapitalizmin kutsal tesisi ile bağı" konu başlıkları altında değerlendirilecek. Daha sonra da çalışma atölyeleri ile konferans devam edecek.

Konferans tartışma konuları ile zengin bir program sunuyor. Tartışılacak konulardan bazıları şöyle sırlanıyor: "Yassı tutulmayan siyahi hayatlar ve beyaz egemenliğinin cinsiyetçiliği", "Tanrıçaların kızlarının uyanışı: Ortadoğu'da ikinci kadın devrimi", "Gabriela'nın ardılları: Teori ve pratikte kadın ittifaklaşması", "Bir kadın daha eksilmeyeceğiz", "Devrimci kültürün dirilişi: Afganistan'da kadın örgütlenmesi", "Kadın özgürlük mücadelesi, Fis'ten Kobanê'ye, Minbic'ten Reqa'ya", "Ataerkil sistemden kopuşun ardındaki felsefe", "Kadının konfederal sistemin inşası: Felsefenin uygulanması", "Neden koruma değil de kadın öz savunması: Mit, riyakarlık ve hakikat", "Farklı yereller, evrensel mücadeleler: Kadın hareketleri deneyimlerini paylaşıyor"

Konferansın son oturumu ise, "Yapımdaki devrim: Birlikte geleceğimizi örelim" başlığını taşıyor.

Konferansa, Mısır, İngiltere, Türkiye ve Kuzey Kürdistan, Meksika, ABD, Rojava ve Kuzey Suriye, Filipinler, Afganistan, Brezilya, Fransa, Hindistan'dan kadın aktivistler, hak savunucuları, hukukçular katılacak.