Kadınlar yarın 9 ilde nöbet tutacak

TJA, yarın 9 ilde eş zamanlı olarak; nöbet eylemi başlatacak. Saat 19.00'da başlayacak olan nöbet, gece de devam edecek ve bir sonraki gün saat 12.00'de sona erecek.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 3 Ağustos’ta, “Kadın soykırımını durduracağız, yaşamı özgürleştireceğiz", 19 Ağustos'ta İstanbul'da "Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak" şiarıyla başlattıkları kampanya kapsamında yarın 9 ilde eş zamanlı nöbet eylemi gerçekleştirecek. Saat 19.00'da başlayacak olan nöbet gece de devam edecek ve bir sonraki gün saat 12.00'de sona erecek. Nöbet, eş zamanlı olarak; İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Van, Mersin, Ankara, Batman ve Mardin'de tutulacak.

Diyarbakır’daki nöbet eylemi Sanat Sokağı'nda düzenlenecek. TJA 9 ilde yapacakları, nöbet eylemlerine tüm kadınları davet etti.

HALK TOPLANTILARI SÜRÜYOR

Ayrıca Eylül ayı itibariyle başlayan halk toplantıları birçok il ve ilçelerde kadınların yoğun katılımıyla sürüyor. Diyarbakır merkez ve ilçeler olmak üzere köylerde yaklaşık 20 halk toplantısı gerçekleştirilecek. Halk toplantılarında kadınlara yönelik saldırılar konu alınarak buna ilişkin mücadele takvimi belirlenecek.

KADIN MİTİNGİ YAPILACAK

Ekim ayında ise panel ve miting hazırlıkları başlayacak. 7 Ekim saat 12.00’de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binası Vedat Aydın Konferans Salonu'nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve kadınlara yönelik soykırım saldırıları konulu panel yapılacak. 21 Ekim’de ise, TJA ve DBP Kadın Meclisi, İstasyon Meydanı'nda kadın mitingi düzenleyecek.