Son Dakika: KCK: Demokratik güçler tarihsel sorumlulukla karşı karşıyadır

Kadınlardan 1 Mayıs çağrısı

KESK, TMMOB, TTB ve DİSK üyesi kadınlar, “Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir” şiarıyla 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi kadınlar, 1 Mayıs Emekçiler Günü öncesi Ankara'da bir araya gelerek mitinge katılım çağrısında bulundu.

Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran’ın yanı sıra siyasi parti ve sendika üyesi çok sayıda kadın katıldı.

Açıklamayı kadınlar adına Emekli Sen Genel Sekreteri Nevin Kızılöz yaptı.

Kadınların emek, eşitlik, adalet, laiklik ve barış demek için 1 Mayıs Günü alanlarda olacağını belirten Nevin Kızılöz, ‘’kadın emeğinin görünmez kılınmasına, kadınların güvencesiz çalıştırılmasına karşı güzel günlerin sözünü vermek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi.

Kadınların, şiddete, tacize, tecavüze, yok sayılmaya karşı “Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz, bizimdir” şiarıyla alanlarda olacaklarını vurgulayan Nevin Kızılöz, “Savaşa hayır talebiyle meydanlara çıkan, özgürlük ve barış için mücadele eden kadınlar 1 Mayıs’ta alanlarda olacak. Eşitliği yok etmeye, emeğimizi görünmez kılmaya çalışanlara karşı örgütlü mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız.”

Daha sonra konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise, en büyük emekçilerin görülmeyen ve yok sayılan kadınlar olduğunu vurgulayarak, “İnanıyoruz ki kadınların birleşik mücadelesi ile kadın kimliği ile bir araya geldiğinde eşitliği de barışı da demokrasiyi de biz getireceğiz. Mutlaka biz kazanacağız” dedi.