YENİLENDİ

Kadınlardan CPT’ye 20 bin Öcalan imzası

KJA’nın “Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum” kampanyası kapsamında toplanan 20 bin imzalı mektup CPT’ye gönderildi.

“Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum” kampanyası kapsamında  Galatasaray  Meydanı’nda basın açıklaması yapan KJA üyesi kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 1998 yılında gerçekleştirilen 9 Ekim Uluslararası Komplosu'nu kınadı.  HDK Eşsözcüsü Gülistan Koçyiğit  ve  Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Ayşe Canikli’nin de katıldığı eylemde, “9 Ekim komplosunu kınıyor, tecride son diyoruz”, “Kadınlar Önderliğine, toprağına, özgürlüğüne sahip çıkıyor, barışta ısrar ediyoruz” yazılı pankartlar açıldı.

Eylemde konuşan Av. Acinikli, "Uluslararası kurum ve kuruşlar maalesef Sayın Öcalan’ın üzerindeki bu ağır tecride göz yumuyorlar” diyerek, tecridin derhal kaldırılması istedi.  

KOÇYİĞİT: EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜĞÜN YOLU İMRALI'DAN GEÇİYOR

HDK Eşsözcüsü Koçyiğit de kadınlar olarak İmralı’da 17 yıldır süren tecridi kınamak ve  CPT’ye topladıkları 21 bin tane imzayı göndermek için bir araya geldiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir hukuk devletinde yasalar herkes içindir. Siz bir anayasal sistemde insanları, hükümlüleri, tutukluları kategorize edemezsiniz. Yasalar herkese eşit bir şekilde uygulanmak zorundadır. Tecrit içinde tecrit uygulayamazsınız, yasa içerisinde yasa uygulayamazsınız. Bu ülkede ceza yasası açık ve nettir; siz keyfinize göre yeni bir düzenleme getiremezsiniz. Ama maalesef mevcut iktidar anayasayı, ceza yasalarını tanımayarak bir filli tecrit uyguluyor.” Bu ülkede eşit ve özgür bir biçimde yaşamak istediklerini vurgulayan Koçyiğit, bunun yolunun bu tecridin kaldırılmasından geçtiğini kaydetti. 

AYDIN: TECRİT TÜM HALKA UYGULANIYOR

Konuşmaların ardından KJA adına açıklamayı okuyan Gülistan Aydın, "Kürt Halk Önderi şahsında yapılan tecrit, bir halkın tamamına uygulanmaktadır. Bu durum karşısında başta CPT olmak üzere tüm insan hakları kurum ve kuruluşları sessiz kalmaktadır. Kadınlar olarak bu tecridi, darbeleri ve OHAL'i kabul etmeyeceğiz, demokratik mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından kampanyanın sözcülerinden Besna İşsever, tecridin Öcalan şahsında bir hakla uygulandığını vurguladı. KJA olarak başlattıkları 6 aylık kampanya ile toplanan 20 bin imzayı CPT'ye sabah saatlerinde gönderdiklerini ve kampanya temelinde çalışmalarının devam ettiğini ifade eden İşsever, şunları aktardı: "Başta kadınlar ve tüm demokratik kesimler olmak üzere tecridi, darbeleri, OHAL'i kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Demokratik mücadelemizi devam edeceğini de ifade ediyoruz." 

Açıklama sonrası kadınların etrafını saran polisler, basın açıklamasını okuyan Aydın'ı GBT’den geçirdi. Açıklama, kadınların zılgıt ve sloganları ile sona erdi. 

...