Kadınlardan Kürt Dil Platformu’na destek

Kürt Kadınları Birliği Platformu, Kürt Dil Platformu’nun kuruluşunu kutladı. Platform, halka da destek çağrısında bulundu.

Kürt Kadınları Birliği Platformu, 9 Kürt partisinin bir araya gelerek oluşturduğu Kürt Dil Platformu’nun kuruluşuna ve çalışmalarına dair yazılı açıklama yaptı.

Platform, "Kürt Dili Platformu’nu bütün çalışmalarına destek vereceğimizi açıklıyoruz. Kürtçe için oluşturulan birlik, aynı zamanda Kürtçenin yok edilmesini engelleyecektir" derken, şunları da kaydetti:

'ÇALIŞMALARI DESTEKLEYECEĞİZ'

"Bütün dünya halkları iyi biliyor ki; dilin yok olması bir ulusun yok olmasıdır, kadın, çocuk ve topluma dönük soykırım dil üzerindeki baskıların sonucudur. Bu nedenle, Kürt Dili Platformu’nun kuruluşunu onurla karşılıyoruz. Kürt Kadınları Birliği Platformu olarak, Kürt kimliğine ve kadınlara baskı, zulüm ve asimilasyon politikalarına karşı mücadele temelinde kuruluşumuzu deklare ettik. Dili kimliğin temeli olarak görüyoruz ve yürütülecek bütün çalışmaları destekleyeceğimizi belirtiyoruz. Bir kez daha Kürt Dili Platformu’nu selamlıyor, emeği geçen herkesi kutluyoruz ve yapılacak bütün çalışmalarda onurlu bir şekilde yer alacağımızı ifade ediyoruz."

Kürt Kadınları Birliği Platformu, Kürt halkına yürütülecek çalışmalara destek olma çağrısında da bulundu.