Kadınlardan seçim bildirisi: Yüzde Çoğuz!

Kadınlar, 24 Haziran seçimleri için 'Yüzde Çoğuz' adıyla kampanya başlattı.  

Gazeteci, yazar ve aktivist kadınlar, 24 Haziran seçimleri dolayısıyla video hazırladı. Videolarda kadınların sözleri, itirazları, taleplerini vurgulanırken, "Yüzde Çoğuz" sloganıyla kampanya başlatıldı.

BİLDİRİ

Kampanyaya ilişkin bildiride şu mesajlar verildi:

“Bu dünyayı kendi dünyamız yapmak,  kendi aklımızla düşünmek, kendi gözlerimizle görmek, kendi kulaklarımızla duymak, kendi dilimizle konuşmak, kendi ellerimiz ve kollarımızla yapmak, kendi ayaklarımızla yürümek, kendi ayaklarımızla koşmak , hayal etmek için, özgür, eşit bir dünya kurmak için, her gün ilmek ilmek ördüğümüz hayatlar, zamanlar, mekanlar, insanlar, hayvanlar, ormanlar, gökyüzü ve yeryüzü için bir kere daha kolları sıvamanın yine ve yeniden tam zamanı diyoruz!

Bu çağrı bütün kadınlara...

Seçimleri, ‘seçimlere’, sandıklara  sığmayan kadınlara…

Çünkü biliyoruz ki çoğuz…  Az değiliz, yalnız hiç değiliz!

Seçimlere az bir zaman kala,  ‘YüzdeÇoğuz’ diyen kadınlar olarak, ‘çorbada tuzumuz olsun’ dedik, yola çıktık.  Kadınların sözlerini, itirazlarını, taleplerini görünür kılmak derdimiz.

Peki, ‘YüzdeÇoğuz’ diyen kadınlar kim? Hem herkes hem hiç kimse…

Yapacağımız sosyal medya çalışmaları hakkında sizleri bilgilendirmek, desteğinizi istemek, ve her bir kadının ‘YüzdeÇoğuz’ sözünü yaymak amacımız.

Üretimlerimizi paylaşmadan önce küçük bir bilgilendirme yapmak istedik.

Yolumuz açık olsun...”