Kandilli kadınlar: Kadın özgürlüğü için 9 Mart’ta alanda olalım

Qendil kadınları 9 Mart'ta kutlanacak Dünya Emekçi Kadınlar Günü için açıklama yaptı. Efrîn'i selamlayan kadınlar, özgürlük için bir araya gelmeye çağırdı.

Bînarê Qendil Kadın Hazırlık Komitesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programını açıkladı. Kandil Belediyesi önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterini ve RJAK bayrağını taşıdı. Kandil Belediyesi Eş Başkanı Gulale Osman, konuşmasına Efrîn kadınlarının direnişi selamlayarak başladı.

EFRÎN'DE DİRENEN KADINLAR SELAMLANDI

Osman, Çağın Direnişi'ne değinerek, “Efrîn'de Çağın Direnişi büyük ihtişamı ile devam ediyor. Bu yıl 8 Mart’a Efrînli kadınların direnişi ile giriyoruz. Binarê Qendîl Hazırlık Komitesi olarak Efrîn’de direnen kadınlar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart'ını kutluyor ve Efrîn’de faşizme karşı direnen tüm savaşçıları selamlıyoruz. 8 Mart'ı özelde Mart ayında kadın öncülüğünde direnen Efrîn’e adıyoruz” dedi.

PROGRAM

Osman, 9 Mart günü Kandil'deki 8 Mart kutlaması için şunları söyledi: “Tüm mücadele eden kadınları 9 Mart'ta Binarê Qendîl’de gerçekleşecek olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasına davet ediyoruz. Koma Ş. Amara, Ş. Berçem, Ş. Serhed, Ş. Destina folklor grubu, Hilal Zerin, sürpriz sanatçıların katılımı olacaktır. Her bir katılım kadın özgürlüğü içindir.”

Programın açıklanmasının ardından kadınlar halay çekti ve Berivan Ehmed de tüm kadınların 8 Mart'ını kutlayarak, "Efrin kadın öncülüğü ile kazanacaktır" mesajını verdi.