Katledilen Saray Güven için Frankfurt’ta tören

Almanya’nın Frankfurt şehrinde katledilen Dersimli Saray Güven için Bischofsheim’da bir tören düzenlendi.

Üç çocuk annesi Saray Güven (47) 20 Ağustos 2017 tarihinde kaybolmuş ve cesedi 1 Eylül günü Darmstadt’a bağlı Münster kasabasında bir ormanlık alanda bulunmuştu. Güven’in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Dersim’de toprağa verilecek Güven için Bischofsheim’da bir tören gerçekleştirildi.

YJK-E, UtaAmara, FEDA, Hoctanus Alevi Derneği, ABHF Kadın Birliği, Yeni Kadın ve NAV-DEM temsilcilerinin hazır bulunduğu törene İsviçre’den de yoğun katılım oldu.

Jin Jiyan Azadi sloganlarıyla karşılanan Güven’in tabutunun üzeri çiçeklerle kaplıydı.

Törende bir konuşma yapan FEDA temsilcisi Ayten Şimşir, “Bugün Saray Güven canımızı sonsuzluğa uğurlayacağız. Saray canımıza kıyan erkek egemen zihniyeti buradan binlerce kez lanetliyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Güven için hazırlanan sinevizyon gösterimi izlendi. Saray Güven’in günlüğünden notların okunduğu sinevizyon gösterimi sırasında duygusal anlar yaşadı.

Törende bir konuşma yapan Güven’in kızı Rojin Güven şunları söyledi: “Annem çok acı çekti ama her zaman başı dikti. Bu şekilde yaşadı. Annemle gurur duyuyorum ve onu hiçbir zaman asla unutmayacağız.”

Güven’in diğer kızı Dilan Bendi Güven de bu acı günlerinde yanlarına olan herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından FEDA pirlerinden Mehmet Turan törende bulunanlardan rızalık aldı.

Kadınlar daha sonra Güven’in tabutunu omuzlayarak “Jin Jiyan Azadi” sloganlarıyla cenazeyi uğurladı.

Cenaze Salı günü Dersim’in Pülümür ilçesinde toprağa verilecek.