Kav: O tekme tüm kadınlara atıldı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, "Şort giyen kadınlar ölmeli” diyen Abdullah Çakıroğlu'nun serbest bırakılmasının Galatasaray Meydanı’nda protesto etti.

Kadınların “Haklarımızdan ve özgürlüklerimizden vazgeçmiyoruz” diye haykırdığı protestoda söz alan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Gülsüm Kav, “Ayşegül’e atılan tekme tüm kadınlara atılmıştır. İster renkli başörtüsüyle, ister mini eteğiyle, iter şort ile özgürlüğümüz için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kısa şort giydiği için otobüste Abdullah Çakıroğlu tarafından darp edilen hemşire Ayşegül Terzi ile dayanışmak için Galatasaray Meydanı’nda eylem düzenledi. "Şort giydiği için şiddet gören Ayşegül için sessiz kalmıyoruz. Haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz, laiklik için direneceğiz" yazılı pankartı ile "Asla sessiz kalmayacağız" ve "Kadınlar için laiklik renkli elbise ve daha fazlasıdır" dövizlerini taşıyan kadınlar, hep bir ağızdan, "Ayşegül Terzi yalnız değildir", "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Laiklik için direneceğiz" sloganlarını attı.

KAV: BU ZULME DİRENECEĞİZ !

Eylemde ilk sözü Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Türkiye Temsilcisi Gülsüm Kav, Ayşegül’e atılan tekmenin tüm kadınlara atıldığını vurguladı. Kadınların Türkiye'de zor günler yaşadığını hatırlatarak Kav, "Son dönemlerde artık hayatımızdan oluyoruz. OHAL ile birlikte kadınlar tamamen güvencesiz. Kadınlardan ne istiyorlar? " dedi. Bu zulme direneceklerini ve baskılar karşısında boyun eğmeyeceklerini altını çizen Kav, "Bir otobüse binme hakkımız bile ellimizden alınıyor. Bir yerde ne kadar zulüm varsa orada o kadar direnişte vardır. Biz bu zulmü ret ediyoruz" diye belirtti. Bütün kadınlara çağrıda bulunan Kav, “ Biz istediğimiz gibi giyinme hakkını 100 yıllar önce ödedik ve bir daha ödemeyeceğiz. İster renkli başörtüsüyle, ister mini eteğiyle, iter şort ile özgürlüğümüz için mücadele edeceğiz” diye konuştu. Platform olarak serbest bırakılan saldırgan peşini bırakmayacaklarını kaydeden Kav, bütün kadın cinayetlerindeki faillerin yargılanmasını istedi.

TERZİ ‘ ADALETE GÜVENİYORDUM OYSA O DIŞARDA DOLAŞIYOR’

Kav'ın konuşmasının ardından saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi'nin mesajı okundu. Terzi, mesajında , "Ben adalete güveniyordum ama ben bugün evde oturuyorum, o dışarıda dolaşıyor” diye sitem etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklamayı İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim okudu. Terzi'ye atılan tekmenin laikliğe, özgürlüğe, demokrasiye ve tüm kadınlara atıldığını aktaran Ataselim, "Şort giyen kadınlar ölmeli diyen Abdullah Çakıroğlu'nun serbest bırakılması tüm kadınlar için tehdittir. Benzer suçları başkalarının yapması için cesaret verici bir karardır" dedi.