KBDH: Halk birleşir ve örgütlenirse faşizm kaybedecek!

KBDH, "Silahlı mücadele de dahil tüm araç ve yöntemlerle, her yerde faşizme karşı birleşik devrim gücünü büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Konseyi, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Devrimci hareketlerin tarihinde öyle anlar vardır ki, yaşlı ağaçlara atılmış derin çentikler gibi aradan kaç yıl geçerse geçsin silinip gitmezler" dedi.

ŞEHİTLER ANILDI

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ocak ayı, sadece yeni bir yılın başlangıcı değil, Demokratik, devrimci sosyalist hareketin, çeşitli ulus ve milliyetlerden, Türkiye ve Kürdistan halklarının kurtuluş mücadelesinde ölümsüzleşenlerden ileri gelir.

Enternasyonal proletaryanın komünist önderi Lenin; Karadeniz'de Mustafa Suphi ve yoldaşları; Malatya Beylerderesi'nin üç yiğidi İlker Akman, Hasan Basri Temizalp ve Yusuf Ziya Güneş; İstanbul’da Hrant Dink; Paris'te Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan; Cizre'de Sêvê, Pakize, Fatma ve daha nice yoldaşımız Ocak ayında ölümsüzleştiler.

Devrimci savaş içerisinde yer alan tüm bu şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bıraktıkları devrimci değerlere, birleşik devrimci savaşımızı daha fazla geliştirerek sahip çıkacak, kurtuluş bayrağını yükselterek cevap olacağız.

'DEVRİMCİ KDINLAR BU SİSTEMİ KABUL ETMEYECEK'

İşçiler, Emekçiler, Tüm ezilenler;

Tarihten bu yana, baskı ve katliamlar eksik olmadı. Osmanlının zulmü belki tarihsel olarak geride kaldı ama faşizm, Kemalist burjuva diktatörlüğün tüm gerici yanlarını alarak yıllardır işçi, emekçi, Kürt, Ermeni, Laz, Alevi ve farklı inanç sahiplerine zulüm ediyor. Bugün AKP faşizminin dayandığı siyaset soykırımcı yaklaşımın devamıdır. Bütün bir siyasal ve toplumsal yaşamı tek tipleştirme, iradeyi kırma ve teslim alma saldırıları sürüyor. 'Tek ulus, tek devlet, tek dil' sloganı bir kez daha ısıtılarak servis edilmektedir. Son olarak da bunlara 'tek tip elbise, çocuk gelinler ve her türden kadın köleliğini gelenekselleştiren, eve hapseden, tekme atan, tecavüz edeni koruyan’ bir egemen erkek hukukunu giderek meşrulaştırıyor. Bu çürümüş, köhnemiş faşist sistemi, biz devrimci kadınlar asla kabul etmedik, etmeyeceğiz. Bu kapsamlı saldırılara karşı kapsamlı mücadele meşrudur."

'TÜM ARAÇ VE YÖNTEMLERLE MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'

KBDH, açıklamasının sonunda ise şu çağrıyı yaptı:

"Bugün faşizmin tüm baskı, terör, tutuklama, katliam ve saldırı dalgasına karşı güçlü bir barikat olmak, demokratik, yurtsever halkımızı, alanları mücadeleleriyle hiç boş bırakmayan gençleri ve kadınlarımızı, Türkiye ve Kürdistan devrimci ve sosyalist güçleri silahlı mücadele de dahil tüm araç ve yöntemlerle, bulundukları her yerde, faşizme karşı birleşik devrim gücünü büyütmeye çağırıyoruz."