KBDH Zap şehitlerini andı

Kadın Birleşik Devrim Hareketi Genel Konseyi, Zap’ta hayatını kaybeden MLKP/FESK gerillası Sarin Awaz’ı andı.

Kadın Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Genel Konseyi tarafından yapılan açıklamada, ‘’17 Ağustos günü Sömürgeci Türk ordusunun hava saldırısında Zap bölgesinde üç YJA Star gerillası yoldaşımızla şehit düşen MLKP/FESK gerillası olan Sarin Awaz yoldaşımızı büyük bir saygı ve minnetle anıyoruz. Anılarına bağlı kalacağımızın, savaş kararlılıklarını rehber alacağımızın sözünü veriyoruz. Sarin Awaz ve beraber şehit düştüğü üç YJA STAR gerillası yoldaşımızın  ailesine, yakınlarına tüm yoldaşlara  baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz’’ denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

Sarin Awaz yoldaşımız da YJA Star-HPG gerillalarıyla birlikte omuz omuza sömürgeciliğin planlarını bozmak için son nefeslerine kadar mevzi başında savaştılar. Kuşatılmış bir ülkede yaşayan halkların, kadın ve erkeklerin ezilenlerin özgür olamayacağını bilen bir yürekti  o. Ve o üç aydınlık yürek, kadın cinsinin özgürlüğünün halkların da özgürlüğünün yolunu açacağı bilinciyle eylemlerine yön veren asi yürekli kadındı.

Şevin Söğüt, Rojava'daki adıyla  Sarin Awaz, Güney Kürdistan'daki adıyla Dicle Newal yoldaş Kürdistan'ın asi, direngen kadınlarındandı. Şevin Söğüt (Sarin Awaz) yoldaş, doğduğu, büyüdüğü Kürdistan topraklarında sömürgeciliğin vahşetini, işkencelerini, henüz çok genç yaşlarda yaşamaya başladı. Kürdistanlı ezilen kadın olarak cins çelişkisini, ait olduğu ulusun özgürlük taleplerini, ezilen sınıfın, halkların talepleriyle birleştirerek mücadele azmini, direncini  büyüttü. Karadeniz kentlerinden, Kuzey Kürdistan kentlerine sosyalist gençlik saflarında mücadele yürütmüş Kobane inşaa kampanyasında yer almıştır.

33 sosyalist gencin katledildiği Suruç katliamı ardından sömürgeci faşist devletle hesaplaşmasını daha güçlü yürütmek için yüzünü özgür alanlara döndü. İdeolojik-askeri eğitimlerin ardından Suruç katliamının sorumlusu DAİŞ faşit çetelerine karşı savaşmak için Rakka hamlesine katıldı. Aldığı suikast uzmanlık eğitimleri ardından Güney Kürdistan savunmasında yer aldı. Şehitler, yaralılar, gaziler pahasına büyük bir moral ve kararlılıkla süren  Güney Kürdistan savunmasında yer alan MLKP/FESK gerillaları da “işgalcilere geçit vermeyeceğiz” diyerek birleşik mücadelenin ruhuna, tarzına  uygun davrandılar. Sarin yoldaşta birleşik mücadeleye ruh veren yoldaşlarımızdan oldu.

Sömürgeci Türk devleti ve faşist AKP hükümeti Êfrin ardından Güney Kürdistan topraklarını işgal planlarını hayata geçirmeye çalışıyor. Bunun içinde Bakur Kürdistan'da onyıllardır sürdürdüğü savaşı, Efrin toprakları ardından Güney Kürdistan'a taşımaya çalışıyor. Sömürgeci ve işgalci planları için bölgesel gerici güçler ve emperyalistlerin desteğini de arkalamış durumda. Söz konusu Kürtlerin, ezilen halkların özgürlük talepleri olduğunda tüm gerici güçler, emperyalistler  bu kirli planda  buluşmuş durumdalar.  Askeri ve teknik olanaklarını birleştirerek Kürt özgürlük mücadelesinin büyümesine, güçlenmesine zemin olan özgürleştirilmiş topraklara saldırıyorlar. Özgürlüğün, eşitliğin can pahasına kazanıldığı bu topraklarda binlerce kadın ve erkek savaşçı bugün sömürgeci, işgalci güçlere karşı büyük bir irade, bilinç, kararlılıkla savaşıyorlar.

Güney Kürdistan'ın dağlarına havadan, karadan bomba yağdıran  sömürgeci faşist AKP hükümeti insanca bir yaşam ve demokratik hakları için direnen Türkiyeli işçi- emekçiye de zulm ediyor. Direnen Havalimanı inşaat işçilerini, Flormar işçilerini, KHK işten atılan emekçi memurları faşist baskı, zulümle teslim almak istiyorlar. Ekonomik krizin faturasını işçi-emekçilere çıkartıyorlar. Binlerce emekçi işten atılıyor. Faşist AKP hükümetine karşı işi, ekmeği, toprağı, hakları için direnen Türkiye emekçi halkları, demokratik kadın hareketi, yanıbaşındaki Kürt halkının ulusal kurtuluş mücadelesine destek olmalı, Kürdistan topraklarını işgal eden faşist güçlere karşı ortak mücadeleyi büyütmeli.

Türkiye işçi sınıfı ve emekçileri sömürgeci faşist devletin Kürdistan'daki işgal saldırısı ile kendi davasının bir olduğunu görmeden kendi özgürlük kavgasını veremez. Yanıbaşındaki Kürdistan halkları özgürleşmeden Türkiye halkları, ezilen kadınlar da özgürleşemez. Başta kadınlar olmak üzere ezilen tüm halklar ortak düşmana erkek egemen devlete, faşizme karşı cins özgürlükçü yaşamın inşası için birleşik mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Sarin Awaz şahsında tüm şehitlerimizin beklentisi budur. Özgürlük ve eşitlikçi yaşamın inşaası onlara verilmiş bir armağan olacaktır.''