KDP yolları kapattığı için bebeğini kaybetti

KDP’nin Şehit Rüstem Cûdî Mülteci Kampı'na dönük ambargosundan dolayı, hamile olan Fatma Kara, bebeğini kaybetti.

KDP, 17 gündür Şehit Rüstem Cûdî Mülteci Kampı (Maxmûr) üzerindeki ağır ambargoyu sürdürüyor. Hamile olan Fatma Kara, rahatsızlanınca hastaneye gitmek istedi ama KDP yolları kapattığı için çocuğu hayatını kaybetti.

‘KAMPTAKİ SAĞLIK İMKÂNLARI YETERSİZDİ’

Kara, şunları anlattı:

“19 Temmuz’da rahatsızlanınca hastaneye gittim. Kamptaki hastanede imkanlar yetersiz olduğu için tedavi olamadım. Kamptaki doktorlar beni Hewlêr’deki bir hastaneye sevk etti. Rahatsızlığımdan dolayı bayılıyordum. Kız kardeşim ve eşimle beraber Hewlêr’deki hastaneye gitmek için yola çıktık. Hastane sevk belgemiz olmasına rağmen, güvenlik güçleri geçişimize izin vermedi. Durumun ağırlığından dolayı geçmek için izin istememize rağmen, kontrol noktasındaki yetkili hiçbir şekilde geçişe izin vermeyeceğini belirtti. Biz de geri dönmek zorunda kaldık.

DÖNDÜKTEN SONRA BEBEĞİNİ KAYBETTİ

Döndükten sonra çocuğum yaşamını yitirdi. Hastalığım ve çocuğumun üzüntüsünden dolayı 15 gündür yataktan çıkamıyorum. KDP yüzlerce ağır hastanın geçişine izin vermiyor."

EŞİ: BİZE HAKARET ETTİLER

Fatma Kara'nın eşi de şunları söyledi:

"Gelip hastamıza bakmalarına rağmen, 'geçiş yasaktır’ dediler. Kontrol noktasındaki yetkili bize hakaret etti. Bütün ısrar ve tartışmalarımıza rağmen geçişimize izin vermediler. Bu yüzden çocuğumuzu kaybettik. Maxmûr Kampında yüzlerce ağır hastanın geçişine de izin vermiyorlar. Düşmana yarayan bu tutumlarını kınıyoruz."