Kemalbay'dan Yüksekdağ davası için çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Figen Yüksekdağ’ın 6 aydır tutuklu bulunduğu dosyanın Ankara’da görülecek ilk duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşması 4 Temmuz’da Ankara Adliyesi’nde görülecek.

Figen Yüksekdağ’a yönelik uygulamaların, aynı zamanda kadın iradesini hedef aldığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, 4 Temmuz’da görülecek dava için tüm kadınlara çağrıda bulundu.

Gazeteşujin’e konuşan Kemalbay, Figen Yüksekdağ’ın HDP’nin kadın partisi olduğunu gösteren önemli bir sembol olduğunu kaydeden Serpil Kemalbay, HDP’nin getirdiği eş başkanlık sisteminin Türkiye’de ve dünyada kadınların siyasete katılımının eşit temsiliyeti açısından önemli bir değer ve kazanım olduğunu vurguladı.

‘SESİNE VE SÖZÜNE SAHİP ÇIKIYORUZ’

Kadınlar olarak Figen Yüksekdağ’ın sözüne ve sesine topyekün sahip çıktıklarını dile getiren Serpil Kemalbay şunları kaydetti: “Onun mücadelesi içeride sürüyor. Biz de aynı zamanda bütün toplumsal alanlarda bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Kadınların mücadelesi; baskıyla, tutuklama ve rehin almayla engellenemez. Kadınlar gelecektir, biz özgürlük mücadelesini mutlaka zafere ulaştıracağız. Figen yoldaşımız da bu mücadele de önemli bir semboldür.”

Bayram vesilesiyle çeşitli organizasyonlarla beraber cezaevlerine ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kemalbay, “Burada da görüldü ki Figen Yüksekdağ’ı sahiplenmemiz engellenmeye çalışılıyor. Figen Yüksekdağ’ı ziyaret için Kandıra’ya giden bütün otobüslerimiz engellendi. Otobüslerle gelmek isteyen arkadaşlarımız otobüslerden indirildi ve seyahat hakları gasp edildi” ifadelerinde bulundu. 4 Temmuz’da Ankara Adliyesi’nde yapılacak duruşmaya dikkat çeken Serpil, Figen Yüksekdağ’ı sahiplenmek için orada olacaklarını belirterek, “Onun davasını sahipleneceğiz. Bizim bu davayı sahiplenmemizin önündeki engeller asla başarıya ulaşamayacak” dedi.

DURUŞMAYA KATILIM ÇAĞRISI

Figen Yüksekdağ hakkında 8 fezlekenin birleştirildiğinin altını çizen Serpil Kemalbay son olarak şunları dile getirdi: “Yalan ve düzmece bir şekilde hukuku alt üst eden bir mahkeme süreci yaşanıyor. Bir algı operasyonu ile karşı karşıyayız. Onu n için adaletli bir duruşma beklemiyoruz elbette. Şu anda hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda, saraydan gelen talimatlar üzerine bu fezlekeler hazırlanıyor. Figen Yüksekdağ’ın 8 Mart selamlamasını bile suç unsuru sayan trajikomik bir sistem ile karşı karşıyayız. Biz bu duruşmaya gideceğiz. Bütün kadınları da bu duruşmaya sahip çıkmaya çağırıyoruz. Birlikte yoldaşımızın yanında olacağız.”