KESK’li kadınlar 25 Kasım’da alanlarda olacak

KESK kadın MYK üyeleri 25 Kasım’da alanlara olacakları belirterek, eylem programını açıkladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) kadın MYK üyeleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’ne dair eylem programını açıkladı.

KESK Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında KESK Kadın Sekteri Gülistan Atasoy, açıklama yaptı.

Darbe hukukunun uygulandığı Türkiye’de kadına yönelik şiddetin giderek artığına işaret eden Atasoy, “Akademisyeninden gazetecesine, milletvekillerinden belediye başkanlarına, sendikacılardan yazarlara,  muhalif kadınlar tutuklanarak kadın mücadelesine gözdağı verilmek isteniyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele eden kadın kurumları kapatılıyor, kadın örgütlülüğü hedef gösteriliyor ve kadın kazanımları bu süreçte yok edilmek isteniyor” diye konuştu.

Hafta boyunca sokaklarda olacak KESK’li kadıların eylem programı şöyle:

* 20 Kasım Pazar günü “Yasaklara,  Şiddete, muhafazakarlığa ve  dayatmalara karşı  kadınlar  özgürlüğe yol açıyor'' temalı   bisikletli şehir turu.

* Hafta boyunca kapatılan kadın kurumları ve dernekleriyle dayanışma ziyareti yapılacak. 

* Cezaevlerine tutulan kadınlara dair etkinlikler düzenlenecek, kart gönderilip, postaneler önünde açıklamalar yapılacak.

* KHK mağduru emekçi kadınlara dayanışma ziyaretleri yapılacak.

* 25 Kasım'da tüm kadın örgütleriyle ortaklaşa meşaleli yürüyüşler, oturma eylemleri ve kitlesel açıklamalar yaparak bir çok ilde sokaklara çıkılacak.