Kışanak ve Yüksekdağ’dan kadınlara mesaj

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kadınlara mesaj gönderdi.

Aralarında gazeteci ve yazar kadınları bulunduğu kadınlar, Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak için cezaevi önündeki ağaçlara kurdeleler bağlayarak siyasi tutsaklar ile dayanışma eylemi yaptı. Ağaçlara asılan kurdeleler ile ağaçlara "Özgürlük Ağaçları"  adını veren kadınlar, amaçlarının Bakırköy Cezaevi önünde tuttukları Özgürlük Nöbeti’ni Kandıra'ya taşımak olduklarını ifade etti. 

KIŞANAK: GÜZEL İNSANLARIN ÇABASI BÜTÜN DİKTATÖRLERDEN DAHA GÜÇLÜ

Dayanışma eyleminin ardından Gültan Kışanak ile kendisiyle görülen avukatlar aracılığıyla kadınlara mesaj gönderdi. Kışanak, mesajında şunları iletti: 

"Buradaki Bakırköy'deki Cumhuriyet'teki özgürlük nöbetlerinde birbirimizi hissediyoruz. Özgürlük nöbeti cesur bir çıkış. Bu güzel insanların çabası bütün diktatörlerden daha güçlü.”

YÜKSEKDAĞ: SIRTINI DAĞLARA DAYAMIŞ ORMAN GİBİYİZ

Aynı zamanda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile görüşen avukatlar, Yüksekdağ’ın da yazılı mesajını kadınlara ulaştırdı.  

Yüksekdağ mesajında şunları kaydetti: "Sevgili barış nöbetçileri nerede hangi koşulda olursak olalım barışı savunmaya devam edeceğiz.  İçimiz rahat olsun biz de burada nöbetteyiz! Bizler iyiyiz merak etmeyin.  Bir ağaç gibi hür ve tek... Ve sırtını dağlara dayamış,  gözünü gökyüzüne dikmiş bir orman gibiyiz."  

...