KJA: Direnişleri direnişimizdir

JINHA ve özgür basın kurumlarının kapatılmasına tepki gösteren KJA, "başta JINHA olmak üzere tüm özgür basın kurumları ve çalışanlarının direnişleri direnişimizdir" dedi.

Özgür Kadın Kongresi-Kongreya Jinên Azad (KJA), Jin Haber Ajansı (JINHA) ve özgür basın kurumlarının kapatılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Faşizm hakikate ses ve ışık olanları karanlığında boğmak ister. Buna karşı direnenler ise her koşulda kadınların ve halkların özgür sesi ve ışığı olma kararlılığında ölüme yaşam için mücadele eder. 
JINHA erkekler, devletler ve hükumetler ne der demeden özgür kadın haberciliğiyle yola çıkmıştır. Beş yıllık mücadelesi ile özgür basın geleneğine kadın haberciliğine özgür bir soluk olarak ses olmuştur. JINHA faşizmin karanlığında, kadın özgürlüğü, eşitliği mücadelesi veren kadınlarla hakikatten taviz vermeyerek şimdiye kadar çalışmalarını yürütmüş, kadın mücadelesinin hem bir değeri hem de değer katanı olarak sokağın ve yaşamımızın sesi olmuştur. 
AKP medyasının başını çektiği havuz medyası kadın düşmanı politikalarını meşrulaştırıcı ve ihbarcı yaklaşımlarına karşı özgür basın geleneği direnişine, ilkelerine sahip çizgisinden asla taviz vermemiştir. Faşizmin tüm baskılarına, yasakçı ve katliamcı politikalarına karşı boyun eğmeden, her tür bedeli göze alarak kadın mücadelesine moral ve güç olmuştur.
KHK ile kapatılan başta JINHA olmak üzere tüm özgür basın kurumları ve çalışanlarının direnişleri direnişimizdir."

KJA, açıklamasının sonunda ise "Hakikatten ve aydınlıktan yana olan tüm kadınları ve KJA üyelerini, JINHA’nın gönüllü muhabiri olarak çalışmaya ve özgür kadın mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.