KJA’nın Öcalan için başlattığı kampanyanın Batman startı verildi

KJA tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan “Önderliğime, Özgürlüğüme, Toprağıma Sahip Çıkıyorum" kampanyasının Batman startı verildi.

KJA öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle başlatılıp, Türkiye ve Kürdistan'da 6 ay boyunca sürecek olan "Önderliğime, Toprağa, Özgürlüğe Sahip Çıkıyorum" kampanyası, Batman’da düzenlenen panel ile başladı. Yılmaz Güney Sineması'nda düzenlenen kampanya ile aynı ismi taşıyan panele HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli ile HDP ve DBP il-ilçe eşbaşkanları, Barış Anneleri ve KJA aktivistleri katıldı. Panelin düzenlendiği salon ise Öcalan posterleri ile donatıldı.

Panelde konuşan Milletvekili Ayşe Acar Başaran, kadınlar olarak demokratik cumhuriyet projesinin mimarı olan, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu kaotik süreçle ilgili olarak defalarca uyarılarda bulunan ve Türk-Kürt halkının birliğinin teminatı olan Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği konusunda kaygılı olduklarını ifade etti.

"15 Temmuz darbe gecesi İmralı'da neler oldu ve neden görüşme yaptırılmamaktadır?" diye sorup, Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğinin "kırmızıçizgileri" olduğunu vurgulayan Başaran, devletin kaosu derinleştirici ve tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bu yaklaşımdan biran önce vazgeçerek İmralı'ya bağımsız, tarafsız bir heyet göndermesi gerektiğini söyledi. Başaran bunun yanı sıra "Öcalan'a Özgürlük" şiarıyla her alanda mücadele edeceklerini kaydetti.

Öcalan ile özgür koşullarda müzakere koşulları oluşturulmadıkça Türkiye'nin içerisinde bulunduğu kaotik ortamdan kurtulamayacağını da söyleyen Başaran, "Darbe mekanikleri hiçbir zaman devreden çıkmayacaktır. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, Türkiye'nin sorunlarının çözümüdür" diye konuştu. 

Bu yüzden de kent sakini tüm kadınları başlattıkları kampanyaya destek verme çağrısında bulunmasının yanı sıra Başaran yine "Her Warek Welatek" şiarıyla sürdürülen kampanya ile kadınları yıkılan kentleri yeniden inşa etmeye, yaşamı yeniden kurmaya da davet etti.

Panel, yapılan konuşmalar sonrası "Öcalan" için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

Kentte başlatılan kampanya kapsamında ise,12 Ağustos'ta Belediye Konferans Salonu'nda panel düzenlenecek, 17 Ağustos'ta Amed'de "Öcalan'a Özgürlük" nöbetine katılım sağlanacak, 1 Eylül günü ise kentte büyük bir miting düzenlenecek.