KJAR: Paris Katliamı'na en anlamlı yanıtı vereceğiz!

KJAR, Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, katliamın hesabının sorulacağı mesajını verirken, özgür yaşamın inşası için kadınlara ve halka seslendi.

Civaka Jinên Azad a Rojhilatê Kurdistan (KJAR), Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

"Katliamın dördüncü yıl dönümünde kadın özgürlük mücadelemizin öncüsü ve direniş efsanesi olan Sara yoldaşı, özgürlük yoldaşımız Rojbin ve Ronahi yoldaşları büyük bir minnet, aşk ve onurla anıyoruz" diye başlayan açıklamada, katliamcılar kınandı.

Tetikçi Ömer Güney’in mahkeme tarihine yakın bir zamanda ölmesinin şüpheli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bunun, komployu gerçekleştiren güçlerin karanlık ve kirli emellerinin açığa çıkmasını engellemek amaçlı olabileceği belirtildi.

“Paris katliamı Önder Apo’ya yönelik geliştirilen uluslararası arası komplonun bir devamı olarak gelişmiş, Sara yoldaş şahsında kadın özgürlük hareketi hedeflendiği gibi, Önder Apo’nun başlattığı demokratik çözüm süreci de hedeflenmiştir" denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

‘ÖNDERLİĞİN YOLDAŞI OLMAYI BAŞARDI’

“Paris Katliamı bu anlamda derin tarihsel, siyasal ve ideolojik temellere dayanmaktadır. Demokratik modernite ile kapitalist modernite arasındaki mücadelenin kadın özgürlüğü mücadelesinde odaklanacağı mesajı Paris Katliamı ile verildi. Sara yoldaşın, Önder Apo ile olan ilişkileri ideolojik, felsefik ve etik olduğu kadar tarihsel ve toplumsal olarak derin anlamlara sahipti.

Önder Apo’nun geliştirdiği demokratik modernite paradigmasına gönülden katılan ve derinlikli anlamaya çalışan duruşuyla sürecin çözüme evrilmesi için ciddi anlamda bir çaba ve emek içerisinde oldu.

Önder Apo 'İkinci Dersim katliamı' olarak adlandırdığı Paris komplosunun hesabını sorma tutumunu bu anlamda güçlü geliştirmiştir. Bunu sindiremeyen faşist Türk devleti Önder Apo’ya karşı geliştirilen tecritle paralel özgürlük hareketine ve halkımıza yönelik yeni bir savaş konseptini devreye koymuştur. Buna karşı, Bakure Kürdistan’da Saralar'ın direniş çizgisinde gelişen görkemli bir direniş söz konusudur."

‘HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

KJAR, açıklamasının devamında şu ifadelere de yer verdi:

"Kadın özgürlük hareketi Rojava ile başlayan kadın devrimini Ortadoğu ve dünyada yaygınlaştırma çabası ve mücadelesi ile bu katliama en büyük cevabı vermiş, vermeye devam etmektedir. Bugün dört parça Kürdistan’da ve yurt dışında gittikçe daha da toplumsallaşan özgür kadın mücadelemizle yaşamın her alanında Paris Katliamı'ndan hesap sorma tutumu ile yol alıyoruz. Bugün Rojava’da Arinler; Şengal’de Berivanlar; Bakur’da Sêvêler, Pakizeler, Fatmalar; Rojhilat'ta Zilanlar, Şirin Elemhuli ve Zeynep Celaliler Saralaşıyor, Rojbinleşiyor ve Ronahileşiyor. Rojhilatlı- İranlı kadınların özgür yaşam kimliği olan KJAR olarak, Sara yoldaşın duruşu, çizgisi mücadele azmi-ruhu ve kararlılığıyla Rojhilat'ta kadın devrimini gerçekleştirme mücadelesini radikalleştirerek, toplumsallaştıracağız. Özlemini ve hayalini kurduğu Rojhilat Devrimi'ni gerçekleştirme sözümüz ve pratiğimizle Paris Katliamı'na en anlamlı ve olması gereken yanıtı vereceğiz. Bu temelde tüm kadınları, halkımızı özgür yaşam inşasını güçlü gerçekleştirmeye, Saralar'ın direnişi temelinde mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”