KJK: 15 Ağustos kadın ve halkların dirilişidir

KJK, 15 Ağustos'un yıl dönümünü kutlayarak, "15 Ağustos halkların, ezilenlerin özgürlük hamlesidir. 15 Ağustos kadın ve halkların diriliş bayramıdır. 15 Ağustos ruhu ile her gün yeni başlangıçları daha büyük direniş ruhu ile gerçekleştirelim" dedi.

Komalên Jinên Kurdistan (KJK) Koordinasyonu, 15 Ağustos 1984 Atılımı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"Kapitalist modernitenin derinliğine gelişimi, toplumun sömürülmesi yaşamın her alanındaki öz savunma dinamiklerinin yok edilmesi ile mümkün olabilmektedir" diye başlayan açıklamada, "Ortadoğu da Uluslararası güçler ve bölgenin hâkim devletleri Kürt halkını sömürge statüsünde tutma planlamalarını da hayata geçirirken aynı hegemonik yöntemi kullanmışlardır. Halkımızı her açıdan öz savunmasız bırakıp vahşi soykırım uygulamalarını pratiğe geçirmişlerdir" denildi.

'15 AĞUSTOS EZİLENLERİN ÖZGÜRLÜK HAMLESİDİR'

Açıklamada, 15 Ağustos'un anlamına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Başkan Apo öncülüğünde ki özgürlük hareketimiz, Kürt halkının sömürge statüsünü, kadınların kölece bir yaşam içinde tutulmasını asla kabul etmemiştir.  15 Ağustos Atılımı bir özgürlük hamlesi olarak uluslararası egemen güçlere ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki tekçi, faşizan zihniyete, soykırım, asimilasyon politikalarına, köleliğe karşı verilmiş etkili bir cevap olmaktadır. Türk devleti şanlı 15 Ağustos eylemi öncesi Kürt halkının özgürlük mücadelesini tamamen sindirdiğini ve ölüm sessizliğine boğduğunu sanmıştı. 15 Ağustos eylemi ile Kürtlerin var oluş mücadelesi yeniden alevlenmiş ve tüm Kürdistan'ı ve Ortadoğu’yu ısıtmış, aydınlatmıştır.
15 Ağustos halkların, ezilenlerin özgürlük hamlesidir. Bu temelde şanlı 15 Ağustos özgürlük bayramımız kadınlara, halkımıza, tüm ilerici insanlığa kutlu olsun. 15 Ağustos askeri hamlesi aynı zamanda  Diyarbakır zindanındaki işkenceci, katliamcı uygulamalara karşı geliştirilen devrimci intikamının başlangıcını ifade eder. Diyarbakır zindanlarında direnen Mazlum, Hayri, Kemal ve diğer direnen tüm arkadaşlara, şehir düşen yoldaşlara atfen gerçekleştirilmiş bir eylemdir.

'ÖZGÜR YAŞAM MUTLAKA İNŞA EDİLECEK'

Bu eylem ile birlikte Türk sömürgeciliği büyük bir sarsılma yaşamış, halkımız yeniden bir uyanış gerçekleştirerek, bilinçlenmiş ve yeniden bir doğuşu gerçekleştirmiştir. Bu yeniden doğuşu,  Kürt kadınları Binevş Agal, Zekiye Alkan, Ronahi, Berivan, Beritan ve Zilanlar'ın direnişleri ile daha da büyütmüşlerdir. Bugün de aynı özgürlük ruhu ile tüm halkımız, kadınlar, gençler 15 Ağustos ruhunu öz yönetim direnişlerinde yaşatmaktadırlar. Kürt halkı, kadınlar özgürlük mücadelelerini büyük bir irade ve inatla sürdürmektedir.  Kürt kadınlarının, gençlerinin öncülüğünde zafer Kürt halkının olacaktır. Önderliğimiz özgürleşecek, özgür yaşam mutlaka yeniden inşa edilecektir.
Agit yoldaş komutanlığın, askeri çizgide başarının, yoldaşlığın simgesidir. Bu hamlenin öncü komutanı Agit arkadaşı bir kez daha saygı ve minnettarlıkla anıyoruz. Agit arkadaş özgür erkek kişiliğini kendisinde somutlaştırarak,  yaşamı, eylemleri, örgütleyici yanları ile Kürdistan tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başarmış her yönü ile örnek alınması gereken bir yoldaşımızdır. Kürdistan'da askeri çizginin yaratıcı bir şekilde hayata geçirilmesinin somut örneğidir. Komut anlaşmada bir emsaldir ve örnektir."

MİNBİC KUTLANDI

Minbic zaferinin de kutlandığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu vesile ile tam da 15 Ağustos'un arife günlerine yakın zamanda başarı ile tamamlanan Minbic kurtuluş hamlesini kutluyoruz. Şehit Ebu Leyla şahsında Minbic'te şehit düşen yoldaşları saygı ile anıyoruz. Şehit Ebu Leyla arkadaş da Agitleşerek halkın gönlünde taht kurmayı başaran yoldaşlarımızdandı.  DAİŞ karşısında büyük bir özgürlük ruhu ile savaşmıştır. Ebu Leyla askeri hamlesi de özgürlük, direniş, fedai ruhla başarılmıştır. Hamleye katılan tüm arkadaşları kutluyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz."

'ÖZGÜRLÜK SAFLARINDA YERLERİMİZİ ALALIM'

KJK Koordinasyonu, açıklamasının sonunda ise "15 Ağustos ruhu ile her gün yeni başlangıçları daha büyük direniş ruhu ile gerçekleştirelim. Özgürlük saflarında yerlerimizi alalım. İnsanlık tarihinin sayfalarında onurluca yer almak direnmekten ve alternatif özgür yaşamı ve kişiliği kendimizde ve toplumda yaratmaktan, inşa etmekten geçer" çağrılarında bulundu.