KJK: 15 Ağustos özgürlük kimliğini kazanma hamlesidir

KJK Koordinasyonu, 15 Ağustos ruhu ile tüm genç kadın ve erkekleri gerilla saflarına katılmaya ve mücadeleyi radikal, özgürlükçü bir temelde büyütmeye çağırdı.

KJK Koordinasyonu, 15 Ağustos Atılımı’nın 33. yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. İnsanlık tarihinde ulus devletlerin oluşumu ile halklar, inançlar ve kadınların kafese alınarak mutlak bir kölelik statüsü içinde tutulmak istendiğini belirten KJK, “Kürt halkı özellikle de ulus-devlet kafesine alınmayı hiç bir zaman kabul etmemiş ve sürekli ayaklanmalarla, öz savunma savaşları ile karşılık vermiştir” dedi.

“15 Ağustos 1984’de gerçekleşen gerilla hamlemiz kapitalist modernitenin geliştirdiği ulus devlet politikalarının cinsiyetçi, milliyetçi, köleleştiren politikalarına verilmiş bir direniş savaşıdır” denilen açıklamada, “Kadınların, Kürt halkının özgürlük kimliğini kazanma hamlesidir. Kadınların ve Kürtlerin üzerindeki inkar, imha, asimilasyoncu, insanlık dışı politikalara dur demenin, yeniden dirilişin, canlanmanın, karşı koyuşun adıdır. Bugünkü demokratik, özgürlükçü, ekolojik alternatif paradigmamızın, sistemimizin ilk oluş kaynağıdır. 15 Ağustos hamlesi ile birlikte kadınların, halkların, tüm ezilenlerin öz savunma anlayışının meşruluğu, haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Eğer bir halkın, kadınların kendi öz kimlikleri, ana dilleri yasaklar kendi topraklarında bile mülteci haline getirilmeye çalışılırsa, buna karşı elbette ki ezilenler haklı direnişlerini gerçekleştireceklerdir” ifadelerine yer verildi.

KADIN ÖZGÜRLÜK ÇİZGİSİ BÜYÜK GÜÇ KAZANMIŞTIR

KJK Koordinasyonu açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi: “Kadın özgürlük hareketimiz 15 Ağustos gerilla direnişi ile daha da güçlenerek büyümüştür. 15 Ağustos hamlesi ile kadın özgürlük çizgisi büyük güç ve cesaret kazanmıştır. Karanlıklar içinde kalan Kürdistan’da umut ışıkları yeniden doğmuştur.

Hiç kimsenin bir daha ayağa kalkamaz, direnemez dediği Kürt halkı yeniden bir canlanışı ve doğuşu yaşamıştır.

EGİD ÖZGÜR ERKEĞİ PRATİĞİNDE YAŞAMSALLAŞTIRDI

Bu hamleye Önder APO’nun felsefesi ile öncülük yapan büyük, yiğit komutan Egid (Mahsum Korkmaz) arkadaşı bu vesile ile saygı ve minnettarlıkla selamlıyoruz.

Egid yoldaş Kürdistan da yeni yaşamın, özgür erkeğin temsilini kendi yaşamında pratikleştiren bir arkadaşımızdır. Yaşamda ki duyarlılığı, disiplini, büyük bilinci, yoldaşlığında ki saygı ve sevgisi, fedakarlığı ile özgürlük tarihimizde unutulmaz bir yer tutmuştur. Egid yoldaş özgürlük çizgisi temelinde erkek egemen özelliklere karşı kendi kişiliğinde her zaman mücadele yürüterek öncü komuta özelliklerini kazanmıştır. Bu temel de askeri kişiliği, komuta özelliklerini, özgür yaşam ölçülerini geliştirerek, kadınla doğru bir yoldaşlığı, saygıyı yaratarak yakalamayı başarmıştır. Önderliğimiz Egid yoldaşı özgürleşen erkeğin temsili olarak değerlendirmiştir. Bir kez daha yaşamda özgürleşen, savaşta da kazanır, başarılı olur ilkesini Egid arkadaş kendi kişiliğinde ki özgürleşme düzeyi ile ispatlamıştır. Ancak kişiliğinde özgürlüğü yakalayabilenler büyük eylemlerin, tarihi çıkışların sahibi olabilirler. Tarihe, halka başarılı bir öncülüğü gerçekleştirebilirler.

Bu temelde 15 Ağustos ruhu ile tüm genç kadın ve erkekleri gerilla saflarına katılmaya ve mücadeleyi radikal, özgürlükçü bir temel de büyütmeye ve başarmaya çağırıyoruz.

15 Ağustos’un 34. yılı tüm halkımıza, kadınlar ve tüm insanlığa kutlu olsun. Kadınlar, Kürt halkı özgürlük çizgisi temelinde 15 Ağustos diriliş ruhu ile mutlaka kazanacaktır.”