KJK: 2019’da halkların gücü ile direnerek kazanacağız

2019 yılının özgürlük yılı olacağını belirten KJK, “Önderliğimizin, kadınların, halkımızın özgürlük yılı olacaktır. Özgür yaşamı mutlaka yaratacağız. Başarılar öz gücümüzle, halkların gücü ile direnerek kazanacağız” dedi.

Komalen Jinen Kurdistan (KJK) Koordinasyonu, yeni yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

“2019 yılını Önderliğimiz üzerindeki tecridin kaldırılması talebi ile DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan; zindanlar, Avrupa ve Kürdistan’da süren açlık grevleri direniş ile karşılamaktayız” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

ÖNDERLİĞİMİZİN DURUŞU EN BÜYÜK GÜÇ KAYNAĞI OLDU

“2018 yılı Kürtler, kadınlar ve halklar açısından zorluğu kadar, çok güçlü gelişmeler ve kazanımlar sığdırdığımız bir mücadele yılı oldu. Kürtlerin üzerindeki soykırım, asimilasyon politikaları durdurulmakla kalınmadı. Mezopotamya’nın en kadim halkı olarak onurlu, kimlik ve kendi statüsünü oluşturarak yaşamanın duruşundaki iddia ve kararlılığı sığdırdığımız bir yıl oldu. Bir kez daha dünyaya Kürtlerin de halk olarak kendi kimliği ile onurlu bir yaşamı yaratacaklarının iddia ve kararlılığı ortaya koyduk. 2018 yılı dünyada Önderliğimizin düşüncelerinin, felsefesinin en fazla yayıldığı, benimsendiği ve kabul gördüğü yıl olarak geçti. Tüm dünyada Önderliğimize karşı derin bir sevgi ve bağlılık oluştu. Önderliğimizin direniş duruşu tüm ezilenlere, kadınlara ve halklara en büyük güç kaynağı haline geldi.  

SÖMÜRGECİLER YENİ KOMPLOLARLA SALDIRMAKTA

Ortadoğu da Rebêr APO’nun öncülüğünde gelişen 40 yıllık PKK mücadelesi; Kürt halkı açısından yeni bir doğuşu ortaya çıkardı. Kırk birinci yılında bu kazanımlar çok daha ileri bir noktaya taşındı. Ortadoğu başta olmak üzere, insanlığın karşı karşıya kaldığı sorunlara çözüm alabilecek paradigmasal çözümler ve önermeler geliştirildi. Demokratik Konfederalizm ve Demokratik Ulus projeleri etrafında çok önemli ve umut haline gelebilecek örgütlenme ve örnekler ortaya çıktı. Sorunların yaratıcıları olan güçler; insanlığın karşı karşıya olduğu mevcut kaos, kriz ve savaş haline çözüm üretme iradesi ve gücünü ortaya koyamadılar. Rojava Kürdistan’da gelişen ve her gün biraz daha ilgi odağı haline gelen örnek ve model; halklar ve kadınlar adına bir çözüm projesi olarak öne çıktı. Bu durumu kabul etmeyen, sindiremeyen ve emperyalist ve sömürgeci odaklar yeni komplolar ile özgürlük hareketine saldırmaktadırlar.

2018’DE KADINLAR BÜYÜK DİRENİŞ İÇİNDE OLDU

Türk devleti faşist AKP öncülüğünde tarihsel Kürt düşmanlığını bu yılda şiddeti arttırarak Efrîn işgalini gerçekleştirdi. 2018 yılında PKK’nin öncü kadrolarına Mam Zeki, Atakan, Medya Mawa, Jindar ve Baran Mawa arkadaşların şahsında saldırılar gerçekleştirildi. Rojava işgalini geliştirmenin ittifak ve kirli pazarlıkları halen devam etmektedir. 2018 yılında kadınlar büyük bir direniş duruşu içinde oldular. Kadın gerillaların özgürlük duruşu ve direnişi tüm dünyadaki kadınlara, halklara büyük bir ilham kaynağı oldu. Kürt kadınları Dünya kadınlarının, halkların özgürlük mücadelelerine öncülük yaptılar. Kürt kadınları siyasi, askeri, diplomatik, toplumsal çalışmaların tümüne öncülük ettiler. Bütün yaşam alanlarında eşit temsiliyet ilkesi ile kadın rengi ve iradesi ile katıldılar.

2019 BÜYÜK BİR MÜCADELE YILI OLACAK

2019 yılı kadınlar açısından büyük bir mücadele ve direniş yılı olacaktır. Önderliğimizin üzerindeki tecridin parçalanması ve özgürlüğünü sağlama mücadelemizi yükselteceğiz. Ataerkil sistemin kadına reva gördüğü kölelik kalıplarını kırıp parçalayacağız. Egemen erkek sistemin kadınların kazandığı hakları gasp etme, kadınları eve kapatma, toplumsal alandan çıkarma yaklaşımlarını asla kabul etmeyeceğiz. Yeni, özgür alternatif bir yaşamı tüm dünya kadınları ile birlikte direnerek yaratacağız. 2019 yılı Türk faşizminin yıkım yılı olacaktır.

2019 yılı Önderliğimizin, kadınların, halkımızın özgürlük yılı olacaktır. Direnerek kazanacağız. Jin, Jiyan, Azadi sloganımızı yaşamsallaştırma çalışmalarına hız vereceğiz. Özgür yaşamı mutlaka yaratacağız. Başarılar öz gücümüzle, halkların gücü ile direnerek kazanacağız.

Bu temel de yeniden Önderliğimizin, halkımızın, tüm kadınların ve halkların yeni yılını kutluyor, Özgürlüklerle dolu başarılı bir yıl diliyoruz.”