KJK: İmralı tecrit sistemi kaybetmiştir

KJK,  15 Şubat komplosu yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Komplocu güçlere karşı halkımızın, halkların, kadınların Efrin direnişiyle , dört parça Kürdistan’daki mücadele duruşu, bu komplocu güçlerin kirli siyasetlerinden esap sormaktadır’’ dedi.

Komalen Jinen Kurdistan (KJK) Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni şöyle:

Kürt Kadınları, halkı ve hareketi olarak tarihimize ‘Kara Gün’ olarak yazdığımız, varlığımıza, onurumuza ve özgürlüğümüze en alçakça saldırı olarak gördüğümüz, uluslararası 15 Şubat komplosunu 20.yılında   büyük bir öfke ve direniş ruhu ile mücadele kararlılığımızı belirtiyoruz. Erkek egemen tekelciliğin, tüm alçaklığını devreye koyarak gerçekleştirdiği 15 Şubat komplosu 20. Yılına girdi. 19 yıl boyunca; başta Kahraman Şehit Yoldaşlarımız olmak üzere halkımız, Kürt kadınları ve hareketimiz, ÖNDER APO’NUN insanüstü bir irade ile gösterdiği direnişin etrafında kenetlenerek muazzam bir mücadele yürütülmüştür.

ALÇAK VE KİRLİ KOMPLO BOŞA ÇIKARILDI

Rêber APO’nun İmralı da gösterdiği direniş etrafında yükseltilen 19 yıllık kararlı mücadele iradesi, bu alçak ve kirli komployu boşa çıkarmış, hedefine ulaşmasını engellemiştir. Uluslararası komployu gerçekleştiren erkek egemen zihniyetin ve uygulayıcı güçlerinin amacına ulaşmasını engelleyerek yetersiz yoldaşlığı aşmanın, Önderliğimizle hakikat savaşında yoldaşın yoldaşı olma kararlılığımızı ve sözümüzü bir kez daha  yeniliyoruz.

ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ

Yine  bu süreçte   ‘Güneşimizi karartamazsınız’ Şehitlerini, bedenini ve ruhunu Önder APO etrafında ateşten çember yapan onlarca Şehit yoldaşımızı, Paris katliamında alçakça katledilen her üç öncü yoldaşımızı, Efrin direnişinde fedai eylem yapan AVESTA XABUR yoldaşın  duruşu ve  çizgisi  Önderlikle kucaklaşma hedefiyle kahramanca çarpışarak şehit düşen tüm yoldaşlarımızı, düşmanın ruhunda direnişleriyle korku  yaratan kuzey öz yönetim şehitlerimiz Asya yüksel, Mehmet Tunçların onurlu ve görkemli direnişiyle düşmanın umutlarını kırmıştır. Yüz yılımızın gerçek halk devrimini canları pahasına geliştiren halk öncülerimiz  olarak  özgürlük tarihine geçmişlerdir. Bugün onurlu, özgür yaşamın  öncülüğünü geliştiren  Şehit Barin Kobani ve  tüm Rojava Devrim Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, bir kez daha direnişleriyle zafer  çizgimiz, başarının teminatı ve adı olmuşlardır!

19. yılını geride bırakan  uluslararası komplonun yıl dönümü, halkımızın, halkların kahramanca direnişleri ve şehitlerimizin kahraman çizgisi boşa çıkarmıştır. 20. Yılında da Komplonun altında yatan derin ideolojik, felsefik ve siyasal nedenlerinin yanında bugün Efrin’le komplo güncellenmek istenmektedir. Efrin’in tarihsel direniş çizgisiyle komplo bir kez daha boşa çıkarılmaktadır.

ÖNDER APO’NUN PARADİGMASI HALKLARA UMUT OLMUŞTUR

Uluslararası komplocu güçler, Önderliğimiz şahsında Özgür Kürt kimliğini, Özgür Kadın kimliğini ve insanlığın sosyalizm değerlerini hedefleyerek sonuç almak istemiştir. Önder Apo’nun demokratik ulus paradigması tüm Ortadoğu halklarının, kadınların özgür geleceği, umudu haline gelmiştir. Bu paradigma Ortadoğu’da  devrim niteliğine dönüşmüştür. Bugün Rojava’da özgürlük paradigması; halkların, kadınların, dünya halklarının mücadelesini yükseltmenin modeli haline gelmiştir. Komplonun 20. yılına girerken, tüm dünyada Önder Apo’nun demokratik ulus çizgisi, halkların ve kadınların çizgisi olmuştur. Komplo büyük kaybetmiştir. Efrin direnişinin etrafında halkların, kadınların gelişen mücadelesi, uluslararası komplonun çöküşü ve bitişi olacaktır. AKP-MHP Faşizminin, milliyetçi çizgisinin ,tarihi baş aşağıya gidişin ve sonunun başlangıcı olacaktır. Komplocu zihniyetler  kaybetmiştir. Kazanan demokratik halkların, kadınların  örgütlü gücü ve demokratik toplumsal direnişi olmuştur.!

ÖNDER APO; uluslararası tekelci kapitalist güçlere karşı geliştirdiği alternatif  paradigması ve çizgisiyle, bu gün dünyayı yönetmeye çalışan bu güçlerin çıkarlarını ve toplumsal doğaya ve kadına dayattıkları tahakkümü boşa çıkarmıştır. Buna alternatif ahlaki politik toplum zihniyetini ve demokratik konfederal bir toplum sistemini Ortadoğu’da geliştirmeyi projelendiren ÖNDER APO, bu çirkin komployla hedeflemeleri  komplonun giderek bugün İmralı sisteminde derinleştirilmek istenmesinin de nedeni  olmaktadır.

ABD’nin Ortadoğu’yu fethe çıkmasının ,Ortadoğu’ya yaptığı ideolojik, siyasal, kültürel müdahalenin önünde, Önderliğimizin cinsiyetçi, milliyetçi, dinci ve milliyetçi ideolojilerin tahakkümü altında yaşamaya mahkum edilmiş toplumu demokratikleştirme projesi, büyük bir engel olarak görülmüş ve Ortadoğu’ya müdahale süreci öncelikli olarak ÖNDER APO ‘dan başlanmıştır.15 Şubat uluslararası komplo bundan dolayı geliştirilmiştir.

ÖNDER APO’ya karşı geliştirilen komplo süreci sadece Kürt halk iradesine karşı değil Ortadoğulu tüm halkların demokratik iradesine ve demokratik yaşam şansını yeniden yakalama olasılığına karşı  geliştirilmiş bir komplodur. En başta da Kürt ve Türk halklarına karşı geliştirilmiş bir komplodur. Bugün AKP-MHP ittifakı öncülüğünde geliştirilen faşizm ,soykırım  ve  Kürt düşmanlığı temelinde bir politika yapılmaktadır. Mücadele tarihimiz boyunca Önderliğimize ve Özgürlük Hareketimize karşı komplo yöntemleri hep devrede tutulmuştur. Komplo, egemen güçlerin kendisini sürdürebilmesinin yegane yolu olarak Önderliğimiz, hareketimiz ve halkımıza karşı 15 Şubat’ta bir kez daha kesin sonuç almak üzerinden yönelmiştir. ÖNDER APO’nun ayak basacağı bir karış toprağın bile kalmasına tahammül etmeyen ABD, AB, İngiltere, İsrail, Rusya, Yunanistan, bölge devletleri ve işbirlikçi Kürt güçlerinin 1999’da başlattığı uluslararası komplonun esasta imhayı hedeflediği bilinen bir gerçektir.

HALKIMIZ EFRİN DİRENİŞİYLE KOMPLOYA KARŞI MÜCADELE YÜRÜTÜYOR

20. yılına girerken Komplocu güçlere karşı halkımızın, halkların, kadınların Efrin direnişiyle, dört parça kürdistanda ki mücadele duruşu, bu komplocu güçlerin kirli siyasetlerinden tarihsel hesap sormaktadır. Faşizm yenilgiye uğratılacak, halklar ve kadınlar kazanacaktır. Komplonun 20.yılında da  ÖNDER APO’nun özgürlük felsefesi, halkların ve kadınların umut çizgisi kazanmıştır.

ENTERNASYONALİSTLERİN YÜRÜYÜŞÜNE SELAM

Tarihin bu en kapsamlı alçakça komplosuna bugün dünyanın her yerinde ÖNDER APO  üzerindeki tecridi  kendine yönelik tecrit olarak gören kadınlar ve enternasyonalist çevrelerin yürüyüşleri  bu anlamda çok değerlidir. Kadın hareketi olarak bu yürüyüşü selamlıyoruz. Kürdistanlılar her yerde demokratik konfedaralizm ÖNDERİ için ‘Sonda me ye: Emê Pergala İmralı Parça bikin. Bi Rêber Apo re Azad bijîn!’ hamlesiyle aylardır ayaktadır. 19.yıldada komploya başkaldırmıştır. Bu duruşu ve direniş mücadelesi ÖNDER APO’NUN özgürlüğüne kilitlenerek kirli planlarını, hesaplarını boşa çıkarmıştır. ÖNDER APO “Komplo o kadar derin ve bilinmezlerle doludur ki, bunu yırtmak gerçekten mucize değerinde çok ileri bir insanlık çıkışını gerektiriyordu” sözleri, imhayı durdurmak kadar,  komplonun amaç ve hedeflerini, bunu boşa çıkarma direnişinin tarihselliğine işaret etmiştir. İşte Komplo bugün Efrinle, tarihin ve güncelliğin bu kadar amansız ve yoğun yaşanmasıyla yeniden canlandırılmak istenmektedir. ÖNDER APO komplo güçlerinin yaratmak istediği tüm bu kahredici karanlıklara karşı İmralı sisteminde her gününü tarihe gömülmek istenen büyük hakikatin savaşçılığına adamıştır. Bu yüzden İmralı tecrit sistemi kaybetmiştir.

Önder Apo’nun Tarihsel Direnişi ve tutumu kazanmıştır. Komplocu güçler insanlıklarını, vicdanlarını kaybetmiştir. Tüm dünyanın  başına bela olmuş, DAİŞ zihniyetli Erdoğan, Bahçeli’nin  milliyetçi, faşizm çizgisi büyük kaybetmiştir. Komplonun 20.yılına girerken; İnsanlık, Halklar, Kadınlar ve Demokratik Ortadoğu konfederalizm Önderliği büyük kazanacaktır. Uluslararası Komplonun 20. Yılında Önder Apo’nun demokratik modernite çizgisi ve toplumsal direnişin merkezi Efrin halklarımız ve kadınlar kazanmıştır. Hegemonik komplocu güçler kaybetmiştir!