KJK: İntikamlarını düşmanı yenilgiye uğratarak alacağız

Bedran Gundikê Remo  ve 4 yurtseveri saygıyla anan KJK, “Her zaman ve her yerde şehitlerimizin açtığı bu yüce özgürlük yolunda ilerleyecek, şehitlerimizin intikamını düşmanı yenilgiye uğratarak alacağız” dedi.

KJK Koordinasyonu, 22 Nisan 2017 tarihinde Amediyê yakınlarında Türk savaş uçaklarının saldırıları sonucunda şehit düşen Bedran Gundikê Remo  ve 4 yurtseveri saygı ve minnetle anarak,  “Şehitlerimizin ailelerinin büyük acılarını paylaşıyor, değerli ailelerimize ve halkımıza başsağlığı diliyoruz” denilen açıklamada, “İki şehit babası olan Bedran Gundikê Remo arkadaşımız oğlu Mehmet Tanıt ile birlikte şehit düşmüştür. 30 yıldır Bedran arkadaş çocukları ve tüm ailesi ile birlikte her zaman devrim saflarında coşku, fedakârlık ve büyük bir cesaretle yer almıştır. Kürt halkının değerli milisi Osman İlhan arkadaşımız da babası ve iki kardeşi ile birlikte 4 arkadaşımızın şehit olduğu bir aileye mensuptur.  Murat ve Abdülkerim arkadaşlar da şehitleri olan direngen Şırnaklı bir ailemizdendir. Bedran, Mehmet, Murat, Osman ve Abdülkerim yoldaşlarımız en zorlu koşullarda Özgürlük Hareketimizin yanında olmuş, halkının mücadelesi için her türlü fedakarlığı sergilemişlerdir” ifadelerine yer verildi.

‘YOLDAŞLIKLARI BİZE ÖNCÜLÜK YAPACAKTIR’

KJK açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi?

“Şırnak-Botan bölgesinin en yurtsever, en emekçi ve özgürlük mücadelesine en bağlı ve her zaman yurtseverlik görevlerini eksiksiz yerine getiren halkımızın yiğit evlatları olan bu arkadaşlarımız silahlı mücadelemizin başlangıç yıllarından günümüze kadar her zaman direnişin ve ülkeye bağlılığın nadide örneklerini oluşturmuşlardır.

Botan’da direniş tohumlarının yeşermesinde, kök salmasında bu arkadaşlarımızın aileleri ve çevreleri; emekleri, onurlu duruşları, direnişleri ile tüm halkımıza örnek teşkil etmişlerdir. Botan direnişlerinde özellikle bu beş arkadaşın ailesinde görüldüğü gibi, Botanlı analarımızın, kadınların direnişçi, cesaretli duruşları büyük bir rol oynamıştır. Botan’daki analarımız, kadınlar devrim saflarına katılan eşlerine ve çocuklarına her zaman en büyük desteği sunmuş, büyük manevi güç vermişlerdir. Aynı zamanda kendileri de tüm serhildanlarda, çalışmalarda aktif öncü bir rolle katılım sağlamışlardır. Bu temelde Botan’daki kahramanlıklarda, cesaretle düşmana karşı direnişte, çalışmalarda kadınlar, analarımız hep en ön saflarda yerlerini almışlar, devrim değerlerinin, şehitlerimizin yılmaz takipçisi olmuşlar ve bu değerleri sahiplenmişlerdir. Özgür bir Kürdistan’ın, özgür Kürdün, toprağına bağlılığın yaşamdaki temsilini her zaman Botanlı analarımız ve kadınlar yapmışlardır. Bu yiğit anaların çocukları, eşleri olan Bedran, Mehmet, Murat, Osman ve Abdülkerim yoldaşlarımız, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yılmaz emekçileri, onurlu öncüleri olmuşlardır. Kişilikleri, onurlu duruşları, emekleri, yoldaşlıkları her zaman bizlere öncülük yapacaktır.

‘ŞEHİTLERİMİZİN HEDEFİ ÖZGÜR KÜRDİSTANI MUTLAKA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

KJK olarak şehit düşen yiğit, cesur, fedakar arkadaşlarımızın şahsında bir kez daha Botan halkımıza, Maxmur halkımıza başsağlığı dileklerimizi ve saygılarımızı iletiyor. Her bir şehidimizi kendi yaşamımızda devrim değerlerini, özgür yaşam felsefemizin ilkelerini pratikleştirerek yaşatacağız. Her zaman ve her yerde Kürdistan kadın hareketi olarak şehitlerimizin açtığı bu yüce özgürlük yolunda ilerleyecek, şehitlerimizin intikamını düşmanı yenilgiye uğratarak alacağız. Şehitlerimizin hedefi olan özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan’ı mutlaka gerçekleştireceğimize dair sözümüzü yineliyoruz.”