KJK: Bugün Kobanê ruhu ile soykırımcı güçleri yenme zamanıdır

1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne ilişkin açıklama yayınlayan KJK Koordinasyonu, “Kobanê ruhuyla soykırımcı güçleri yenme, İmralı sistemini parçalama, Önderliğimizle özgür yaşama zamanıdır” dedi.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayınlayan KJK Koordinasyonu, DAİŞ çetelerine ve ardındaki gerici uluslararası ve bölgesel güçlere karşı eşi görülmemiş direnişin adı olan Kobanê direnişinin çağımızın, Kürdistan coğrafyasının onuru, gururu, halkların, kadınların özgürlük kimliği olduğunu belirtti.

KJK Koordinasyonu açıklamasında şunlara yer verdi: “Kobanê'nin kurtuluşunun üçüncü yıldönümü vesilesiyle, bu özgürlük kimliğini borçlu olduğumuz başta Şehit Arin ve Şehit olmak üzere tüm Kobanê şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyor; anılarını bu toprakların her karışını özgürleştirerek, eşitleştirerek, zaferleştirerek yaşatacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Kobanê direnişi, şehitleriyle, gazileriyle, eski ve yeni, kadın ve erkek, yaşlı ve genç, değişik halk kimliklerinden savaşçılarıyla, komutanlarıyla çağımızın umut, direniş, eşitlik ve özgürlük destanı olmuştur. DAİŞ gibi vahşi çetelerin Ortadoğu'da, Kürdistan'da, dünyada tam da umutsuzluğu, vahşeti, tecavüzü, talanı, her türden köleliği, belleksizliği hakim kılmak, meşrulaştırmak istediği bir dönemde, Apocu özgürlük çizgisi ve onun savaşçı, direnişçi kimliği, umudun, özgürlük ve eşitliğin adı olmuş, bununla benzersiz bir özgürlük destanı yazılmıştır. Bu destan, en çok da kadınlar için, ezilen halklar için büyük bir esin kaynağı haline gelmiştir. Kobanê direnişiyle birlikte ezilen halklar ve kadınlar, direniş, ortak yaşam, dayanışma, sınırları aşma, cesaret, umut, sosyalizm ve demokrasi değerlerinden yana daha da aydınlanmış, bilinç kazanmıştır. Bu anlamda 21. yüzyılda Kobanê direnişi bir milattır, sosyalizmin ve kadınların kurtuluşunun en yüksek ve ahenkli bir sesle haykırıldığı milattır.

Bu ses Kürdistan'dan doğan devrimin, Reber Apo çizgisinin, Kürdistan zindanlarının ve dağlarının, kadın devriminin direniş sesidir; Kürdistan ve Türkiye devrim şehitlerinin sesidir, özgürlük aşkının yakıp tutuşturduğu yüreklerin bütünleşerek yenilmez bir savaş iradesi haline gelmesinin sesidir. Dün olduğu gibi bugün de başını Türk devletinin, AKP faşizminin çektiği soykırımcı sömürgeci sistem, Önderliğimizin, halkımızın, halklarımızın, gerillamızın ve direnen kadınlarımızın bu onurlu sesini boğmak, vahşi soykırım politikalarını hayata geçirmek istiyor. Özellikle de bu direnişin kaynağı olan Rêber Apo'dan hiçbir bilgi alamadığımız bu dönemde, Kobanê ruhuyla, cesaretiyle, ilhamıyla mücadele etmek, düşmandan hesap sormak en büyük görevimizdir. DAİŞ artık yenildi, şimdi DAİŞ'i yaratanları, besleyenleri, ‘Kobanê düştü düşecek’ diye çakal gibi bekleyen Erdoğanları yenme zamanıdır. Kobanê ruhuyla soykırımcı güçleri yenme, İmralı sistemini parçalama, Önderliğimizle özgür yaşama zamanıdır.

21. yüzyılın yeniden doğuş günü olan 1 Kasım dünya Kobanê gününü bu anlamda tüm özgürlük ve eşitlikten, güzellikten yana herkese kutlu olsun diyor, vicdanlı ve duyarlı herkesi soykırım kıskacını ve İmralı sistemini Kobanê devrim ruhuyla parçalamaya ve Rêber Apo ile birlikte özgür yaşamaya çağırıyoruz.”