KJK: Cansız'ın yaşamı yol göstermeye devam ediyor

KJK, yedinci yılına giren Paris Katliamı’nı bir kez daha büyük bir öfke, nefret ile kınadı. KJK, “Sakine Cansız kadın özgürlük mücadelesinin önderidir, mücadelesi, direnişi ve yaşamı ile yol göstermeye devam ediyor” dedi.

Komalen Jinen Kurdistan (KJK) Koordinasyonu, Paris Katliamı’nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

“Paris Katliamı üzerinden altı yıl geçmiş durumdadır” denilen açıklamada, “Yedinci yılına giren Paris Katliamı’nı bir kez daha büyük bir öfke, nefret ve katliamcılardan hesap sorma iddiası ile kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşları özlem, sevgi ve bağlılık duygularımızla anıyor, anılarına kadın özgürlük mücadelesini başarıya taşırma ve özgür bir Kürdistan gerçekleştirme kararlığı ile yanıt vereceğimizi ifade ediyoruz. Yine 4 Ocak 2016 yılında Silopi’de Türk devletinin katlettiği Kürt siyasetçiler Seve Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır’ı da anıyor ve kadın katili AKP faşizmden hesap soracağımızı belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

KJK açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

ESASTA ÖNDER APO HEDEFLENDİ

“Biz Türk faşist devletinin kadın düşmanı ve katili olma gerçeğini iyi tanıyor ve biliyoruz. Mayasını cinsiyetçi ve milliyetçi anlayıştan alıp faşist politikalardan beslenen Türk devleti; söz konusu bu politikalara karşı direnen kadınları katletmeye devam etmektedir. Paris ve Silopi’de katledilen Kürt kadın siyasetçiler ömürlerini kadının ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine adamış bu uğurda büyük çalışmaların altına imza atmış kişilerdi. Sakine Cansız yoldaşın Türk devletinin işkence sistemi ve uygulamalarına karşı Amed zindan direnişi; Kürt kadınını büyük etkilemiş ve mücadele saflarına çekmişti. Sakine Cansız yoldaşın öncülüğünde gelişen kadın özgürlük mücadelesi önemli gelişmeler yaratarak giderek evrensel bir karakter kazınmıştır. Bu gelişmeler Türk faşist devlet gerçeğini korkutmuş başta Sakine Cansız olmak üzere; Kürt kadın siyasetçileri ve direnişçilerini katlederek, Kürt kadınına geri adım attırılmak istenmiştir. Aynı zamanda Önder APO’nun “en değerli çalışmam” dediği kadın özgürlük mücadelesini yıldırmayı amaçlamışlardı. Yine Önder APO’nun ilk kadın yoldaşı ve mücadelede en uzun soluklu olarak yürüyen Sakine Cansız ile diğer öncü yoldaşları katlederek, esasta Önder APO hedeflenmiştir.

FRANSA İÇİN KARA BİR LEKEDİR

9 Ocak Paris Katliamı AKP faşist devletinin o dönem başbakanı olan R. T. Erdoğan’ın emri, MİT’in örgütlemesi ve koordinatörlüğünde; Türk gladiosu elemanı olan Ömer Güney’in tetikçiliğinde pratikleştirilmiştir. Daha sonra tetikçi Ömer Güney’in şaibeli ölümü ile Paris Katliamı’nı gerçekleştirenlerin işbirliği ve kirli pazarlığının tanıklığı da ortadan kaldırılmıştır. Paris Katliamı halen Fransa devleti açısından aydınlanmamış, açığa çıkarılmamış bir cinayet ve katliamdır. Paris Katliamı aydınlanmadığı müddetçe; Fransa devleti ve yönetimi açısından bu olay büyük ayıp ve kirli bir leke olarak kalmaya devam edecektir. Bir kez daha Fransa devletine bu kirli lekeden kurtulmaya, tüm yönleri ile katliamı açığa çıkarma ve bunda rol oynayanları deşifre etmeye çağırıyoruz.  Fransız kamuoyu, kadınları, sol ve demokrasi güçlerini de daha etkili bir mücadele ile bu katliamın sorumlularının açığa çıkarılması ve hesap sorulması için mücadele etmeye çağırıyoruz.

LEYLA GÜVEN, SAKİNE CANSIZ DİRENİŞİN KÜLTÜRÜNÜN GÜNÜMÜZDEKİ İFADESİDİR

9 Ocak saldırısı ve katliamının gerçekleştiği dönemin bir benzeri süreci ve zamanı yaşamaktayız. Önder APO ve Rojava Kürdistan’a dönük geliştirilen saldırılar benzerdir. Yürürlükte olan politikalar devletler arası komplonun devam ettirilmek istendiğinin işaretidir. Sakine Cansız’ın yoldaşları ve öğrencileri olarak, karşı karşıya olduğumuz mücadele görevleri ve sorumluluklarının bilinci ile hareket ederek, Hakikat arayıcısı ve yolcusu olan yoldaşlarımızın anılarına ve yarattıkları görkemli mirasa kadın özgürlüğünü geliştirerek yanıt vereceğimizi belirtiyoruz. Komplocu ve katliamcı güçlere karşı bir kez daha Sakine Cansız yoldaşın çizgisinde yürüyen ve direnen kadın öncülük etmektedir. Sakine Cansız yoldaşın direniş kültürünün günümüzdeki ifadesi olan Leyla Güven’in eylemi bu ruhun ölümsüzlüğünün kanıtıdır. Gelinen aşamada dayatılan tecride ve her türlü saldırıya ancak Sara yoldaşın tutumu, cesur, yılmaz ve boyun eğmez direnişçiliği ile yanıt verebiliriz.  Önder APO’nun özgürlüğünü de ancak böyle sağlayabilir ve kadın katillerinden hesap sorabiliriz.

Katiller bir kez daha yanıldılar. Sara yoldaş artık dünya kadınlarının Evrensel öncü kimliği, kişiliği ve temsili haline gelmiştir.  O artık halkların, kadınların evrensel öncü Rozasıdır. Sakine Cansız kadın özgürlük mücadelesinin önderidir, mücadelesi, direnişi ve yaşamı ile yol göstermeye devam ediyor. Bu temelde bir kez daha 9 Ocak katliamında rol olan tüm güçleri nefretle kınıyoruz.