KJK’den depremzedelerle dayanışma çağrısı

KJK: Böylesine zorlu ve acılı bir dönemde Kürt halkı olarak bir olmalı ve bu büyük acıyı dayanışma, destek ile sarmalıyız. Büyük duyarlılık göstererek bir olmalıyız.

Dün akşam Güney ile Rojhilat Kürdistan’ında meydana gelen depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen KJK Koordinasyonu “Böylesine zorlu ve acılı bir dönemde Kürt halkı olarak bir olmalı ve bu büyük acıyı dayanışma, destek ile sarmalıyız. Büyük duyarlılık göstererek bir olmalıyız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu şunları belirtti: “Dün akşam saatlerinde Rojhilat Kürdistan'ı ve Güney Kürdistan'da gerçekleşen deprem dolayısıyla halkımızdan ağır kayıplar yaşanmıştır. Rojhilat Kürdistan'ında üç yüzden fazla insanımız hayatını kaybetmiş, dört bine yakın insanımız da yaralanmıştır. Yine Güney Kürdistan'da yedi insanımız hayatını kaybetmiştir. Ve bunun dışında da evler, işyerleri, yaşam alanları ağır tahribat görmüş, yıkım yaşanmış, maddi kayıplar olmuştur. Öncelikle hayatını kaybeden insanlarımızın aileleri, akrabaları için başsağlığı, yaralılar için de acil şifalar diliyoruz.

Kayıplar çoktur. Böylesine zorlu ve acılı bir dönemde Kürt halkı olarak bir olmalı ve bu büyük acıyı dayanışma, destek ile sarmalıyız. Büyük duyarlılık göstererek bir olmalıyız. Başta Kuzey, Rojava, Avrupa ve dış alanlardaki halkımız olmak üzere tüm alanlardaki halkımızın, demokrat kesimlerin hızla destek ve dayanışma içine girmesi, belli inisiyatifler oluşturarak hemen müdahale etmesi çok önemlidir. Gün dayanışma günü, yaraları sarmak için birbirimize destek sunma günüdür. Örgütlü ve koordineli bir biçimde sivil inisiyatifler, yardımlaşma dernekleri, kuruluşları hızla, zaman kaybetmeden harekete geçmelidir. Bu anlamda KJK olarak herkesi yardımlaşmaya, acıları ortak sarmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz.”