KJK: Efrîn direnişi zafere çağrıdır

KJK Koordinasyonu, Efrîn’de tarihin özüne yaraşır bir şekilde yeniden yazıldığını belirtti.

Efrîn Direnişine ilişkin yazılı açıklama yapan KJK Koordinasyonu, ‘’Zafer, Efrînli anaların dilinde, çocukların kararlı bakışlarında ve mevzilerde kahramanca savaşan genç kadın ve erkeklerin faşizme geçit vermeyen onurlu mücadelelerinde an be an gerçekleşmektedir’’ dedi.

Efrîn direnişini ‘zafere ve devrime çağrı’ olarak tanımlayan KJK Koordinasyonu, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

HALKIMIZIN GÖRKEMLİ DURUŞU ZAFERİN MÜJDESİDİR

Efrîn direnişinin ilk anından bugüne kadar AKP faşizmine karşı destansı bir irade savaşı veren tüm QSD, YPG ve YPJ militanlarını, devrimci güçlerini kutluyoruz.  Yine her evi, her sokağı direniş mevzisine çeviren Efrîn halkının, analarının ve çocuklarının onurlu duruşunu selamlıyoruz. Rojava’dan Güney’e, Bakur’dan Şengal’e, Rojhılat’tan Avrupa’ya Türk faşizmine karşı yüreği Efrîn halkıyla birlikte özgürlük için atan kadınların, halkımızın, halkların görkemli mücadele duruşu, zaferin müjdesidir. Halklarımızın bu bayram havasındaki zafer direnişini selamlıyoruz.

İşgalci faşist AKP iktidarı, insanlık dışı yöntemlerle sivilleri de hedefleyerek soykırım saldırıları geliştirmektedir. Kürdü toprağından ve köklerinden koparmayı hedefleyen bu saldırılara karşı, tanrıçalar diyarı Efrîn, tarihine yakışır bir direnişle varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama mücadelesini vermektedir. Bütün insanlığa ilham verecek nitelikte gelişen bu görkemli direniş, esasta kadınlarımızın, analarımızın, halkımızın ve dostlarımızın öz gücü ile verilmektedir. Önder APO’nun, kadın devriminin öz güce dayalı bağımsız üçüncü çizgisiyle, bu çizgiye ölümüne bağlı analarımızın, çocuklarımızın, yaşlı babalarımızın, gençlerimizin yiğit yürekleriyle verilmektedir. Uçakların, tankların, topların saldırılarına karşı topraklarını bırakmayıp faşizme geçit vermeyen ve bu saldırılar sonucunda şehit düşen tüm yurtseverlerimizin, savaşçıların anıları önünde saygıyla eğiliyor, kahramanca geliştirdikleri direnişe layık olacağımızın sözünü veriyoruz.

EFRN ZAFERDİR ARTIK

Kobanê direnişi ile büyüyen devrim ateşi, bütün ezilen ve özgürlüğe susayan halklara, özellikle de kadınlara umut oldu. Bu umut bugün Efrîn’de zaferdir artık. Yediden yetmişe halkımızın büyük bir özgürlük tutkusuyla faşizme karşı geliştirdiği görkemli direnişle, zaferi müjdeliyor. Öz güç, öz yönetim, demokratik ulus ve kadın devrimini, çocukların özgürlüğünü müjdeliyor. Zafer, Efrînli anaların dilinde, çocukların kararlı bakışlarında ve mevzilerde kahramanca savaşan genç kadın ve erkeklerin faşizme geçit vermeyen onurlu mücadelelerinde an be an gerçekleşmektedir. Efrîn direnişi, devrimin kök salmasıdır, halklar ve kadınlar için devrim çağrısıdır. Zaman, devrim zamanıdır. 

TARİHİ ÖZÜNE YARAŞIR ŞEKİLDE YENİDEN YAZILIYOR

Tarih, Efrîn direnişiyle özüne yaraşır bir şekilde yeniden yazılıyor. Kadınların ve halkların faşizme karşı öfkesi, intikam duygusu, özgürlük tutkusu bir olup Efrîn’de devrim seline dönüşüyor. Efrînli anaların dilinden taşan özgürlük, dünya insanlığının yüreğine işlemektedir. Efrînli çocukların büyük yürekleriyle “Erdoğan senden korkmuyoruz, biz gerillayız” diyen baş eğmez duruşu, faşizme en güçlü cevabı veriyor. Yetmiş yaşındaki ana da, yedi yaşındaki kız çocuğu da AKP faşizmine ve emperyalizme karşı büyük bir öz güvenle meydan okuyor. Ve yine aynı duygularla dünyanın her yerinde ayaklanan, tavır alan milyonlar da Efrîn halkıyla bir yürek olarak tarihi yeniden yazıyor. 

DEVRÎM ZAMANI

Tam da bu nedenle şimdi halkların özgürlük zamanı, kadın devrimi zamanıdır. Mücadeleyi zafere ulaştırarak faşizmi yerle bir etme zamanıdır. Kadınlar ve halklar olarak yükselen direnişle, büyüyen umutla ve özgürlüğü vadeden gelişmelerle tek yürek olup ayağa kalkma zamanıdır. Mücadele gücümüzü, örgütlü irademizi birleştirerek Efrîn’le yükselen zafer kararlaşmasını, halkların ve kadınların zaferine dönüştürelim.